maanantai, 1 heinäkuun

Huijari toimittaa ostajalle usein netistä otetun kuvan tuotteesta. Rahat saatuaan hän ei enää vastaa yhteydenottoihin.

Poliisi selvittää laajaa netin markkinapaikoilla tapahtunutta huijaussarjaa, jossa on asianomistajia ympäri Suomea. Tapauksia tutkitaan petoksina.

Lounais-Suomen poliisin tietoon tullut ainakin 129 tapausta, jossa netissä autojen varaosia etsivät ihmiset ovat päätyneet huijauksen uhreiksi.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että rikossarjassa on yksi epäilty, joka olisi aloittanut aktiivisen toiminnan viime vuoden huhtikuussa.

Huijari toimittaa ostajalle usein netistä otetun kuvan tuotteesta ja jopa omasta henkilöllisyystodistuksestaan.

– Hän puhuu suomea ja esiintyy hyvin asiallisesti sekä luottamusta herättävällä tavalla. Rahat saatuaan huijari ei useimmiten enää vastaa yhteydenottoihin, kertoo rikosylikonstaapeli Karri Laakso tiedotteessa.

Epäilty edelleen vapaalla jalalla

Epäilty käyttää rahan vastaanottamiseen useita eri pankkitilinumeroita. Tuoreimmissa tapauksissa hän on käyttänyt yhtä ja samaa liettualaisen pankin tilinumeroa, jonne varaosia ostamassa olleet henkilöt ovat siirtäneet maksun.

Useimmiten asianomistajat ovat menettäneet huijauksessa alle sadan euron summia, mutta joissain tapauksissa huijari on onnistunut huijaamaan ostajilta jopa 200 euron arvosta rahaa.

– Koska tapauksia on useita, tutkimme niitä kaikkia lievien petosten sijaan petoksina, Laakso kertoo.

Huijaussarjasta epäilty henkilö on poliisin tiedossa, mutta häntä ei ole vielä saatu kiinni. Laakso muistuttaa kaikkia netissä kauppaa käyviä kiinnittämään erityistä huomiota mahdollisiin huijauksiin.

– Myyjältä kannattaa aina pyytää tuotteesta kuva, jossa näkyy esimerkiksi paperille käsin kirjoitettuna kuluva päivämäärä, korostaa Karri Laakso.

Jaa.
Exit mobile version