perjantai, 28 kesäkuun

Uhri ja epäilty eivät poliisin mukaan tunteneet toisiaan ennalta.

Sisä-Suomen poliisi on kertonut lisätietoja Keski-Suomessa Laukaassa ilmi tulleesta epäilystä murhasta.

Poliisin mukaan esitutkinnan perusteella henkirikos on tehty vakaasti harkiten ja sen tekovälineenä on käytetty teräasetta. Teko on ollut poliisin käsityksen perusteella raaka ja julma.

Uhri ja epäilty eivät ole poliisin mukaan tunteneet toisiaan ennalta. Rikosta on kuitenkin poliisitiedotteen mukaan edeltänyt uhrin ja epäillyn nopea kanssakäyminen viikkoja aiemmin, mikä on voinut vaikuttaa uhrin valikoitumiseen henkirikoksen kohteeksi.

Uhri löytyi pihalta

Henkirikoksen uhrina sai surmansa iäkkäämpi mies. Uhri löytyi viime viikon tiistaina kotipihaltaan Pohjois-Laukaasta. Hän menehtyi tapahtumapaikalla saamiinsa vammoihin.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että murhasta epäilty mies on myöntänyt teon jo alustavassa puhutuksessa tapahtumapaikalla. Hän on myös kertonut teolleen motiivin, josta poliisi ei kuitenkaan kerro enempää.

Poliisin mukaan muut esitutkinnassa ilmenneet seikat tukevat epäillyn kertomusta. Myös oletettu tekoväline on poliisin hallussa.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi teosta epäillyn 30-vuotiaan keskisuomalaisen miehen jo viime viikolla. Hänellä on aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Mies on tuomittu helmikuussa vuonna 2023 raiskauksen yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Teot ovat tapahtuneet kevättalvella 2018.

Tämän hetkisen tietojen perusteella poliisilla ei ole syytä epäillä, että asiaan liittyisi muita henkilöitä.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan poliisitiedotteen tiedoilla klo 15:32.

Jaa.
Exit mobile version