sunnuntai, 22 syyskuun

40-vuotias porilaishotellin toimitusjohtaja määrättiin myös liiketoimintakieltoon useiksi vuosiksi.

Vaasan hovioikeus on pitänyt voimassa Satakunnan käräjäoikeuden kesäkuussa porilaiselle hotellin toimitusjohtajalle antaman tuomion.

Hotellin toimitusjohtajana ollut 40-vuotias mies tuomittiin kesän alussa viiden ja puolen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kirjanpitorikoksesta. Hänet määrättiin myös kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Tuomittu vaati hovioikeutta hylkäämään syytteen tai lieventämään tuomiota. Lisäksi hän halusi liiketoimintakiellon purkua.

Hovioikeus katsoi, että tapauksen jatkokäsittelylle ei ole perusteita. Käräjäoikeuden ratkaisu jää siis pysyväksi, mutta siihen voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Laiminlöi kirjanpitoa

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan toimitusjohtaja oli laiminlyönyt liiketapahtumien kirjaamista merkittävällä tavalla vuosina 2019–2021. Hotelliyhtiö ajautui konkurssiin maaliskuussa 2021.

Toimitusjohtaja kiisti oikeudessa syytteet ja katsoi kirjanpidon ongelmien johtuneen hänen osaamattomuudestaan.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitun oli täytynyt tietää, että esimerkiksi tiettyjen kulujen ja velkojen merkinnät taseen molemmin puolin eivät ole olleet kirjanpitolain mukaisia. Oikeus katsoi, että toiminta ei johtunut vain osaamattomuudesta vaan ilmeisestä laiminlyönnistä.

– Se seikka, että kirjanpito ei ole suoranaisesti palvellut hyötymistä, ei muuta sitä, että kirjanpito ei ole ollut lain edellyttämällä tavalla luotettava, oikeus totesi.

Jaa.
Exit mobile version