sunnuntai, 19 toukokuun

Poliisi epäilee 26-vuotiaan miehen surmanneen 35-vuotiaan naisen yksityisasunnossa. Esitutkinnan mukaan epäilty henkirikos tehtiin erityisen raa’alla tai julmalla tavalla.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Porin Pietniemessä sijaitsevassa asunnossa helmikuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. Asunnosta löytyi 35-vuotias nainen kuolleena.

Kokonaisharkinnan myötä rikosnimike muutettiin esitutkinnan aikana taposta murhaksi. Poliisi katsoo, että epäilty teki henkirikoksen erityisen raa’alla tai julmalla tavalla.

26-vuotiasta miestä epäillään murhasta, törkeästä ryöstöstä ja huumausainerikoksesta. Lisäksi 30-vuotias nainen on tapaukseen liittyen epäiltynä kätkemisrikoksesta.

Miestä ja naista epäillään myös esitutkinnan aikana esiin tulleesta huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Epäity ja uhri eivät tunteneet toisiaan

Miehen epäillään surmanneen 35-vuotiaan naisen Pietniemessä yksityisasunnossa helmikuun 5. päivänä aamuyöllä.

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumahetkellä asunnossa ei ollut muita henkilöitä kuin uhri ja epäilty.

– Esitutkinnan perusteella he eivät tunteneet toisiaan ennen aamuyön tapahtumia, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juho Rinne Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa poliisille ei ole syntynyt tarkkaa käsitystä teon erityisestä motiivista.

Vaihtokauppa viestisovelluksen kautta

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että uhri ja epäilty olivat sopineet tavaran vaihtokaupasta viestisovelluksen kautta, minkä vuoksi epäilty meni uhrin asunnolle Porin Pietniemeen.

Poliisi epäilee rikoksesta epäillyn kohdistaneen asunnossa väkivaltaa uhriinsa useita kertoja teräaseilla lyömällä ja muuta lievempää väkivaltaa käyttämällä ja aiheuttaneen tällä tavoin uhrinsa kuoleman.

Poliisin käsityksen mukaan teossa käytetyt teräaseet on otettu käyttöön uhrin asunnosta.

Esitutkinnan mukaan mies oli väkivallanteon jälkeen anastanut asunnosta kaupankäynnin kohteena olleen tavaran ja uhrin puhelimen. Poliisi on löytänyt osan anastetusta omaisuudesta.

Asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäivä on 6. toukokuuta.

Jaa.
Exit mobile version