lauantai, 5 lokakuun

Nykytaiteeseen keskittynyt museo vaurioitui tulipalossa kolmisen vuotta sitten.

Porin taidemuseo avataan yleisölle remontin jälkeen tammikuun 31. päivänä.

Museon laaja peruskorjaus valmistuu marraskuun puolivälissä. Korjaustyöt alkoivat viime vuoden syksyllä.

Remontissa on korjattu kolmen vuoden takaisen tulipalon aiheuttamia vaurioita. Lisäksi talotekniikkaa on uusittu ja parannettu tilojen esteettömyyttä sekä toiminnallisuutta.

Porin kaupunki varasi remonttiin 4,4 miljoonaa euroa. Hankkeelle myönnettiin valtionavustusta 675 000 euroa. Lisäksi tulipalon aiheuttamat vauriot on korvattu vakuutuksesta.

Ensi vuonna näyttelytila Poriginal galleria muuttaa remontoidun taidemuseon tiloihin.

Circlen konsertti ja näyttely

Porin taidemuseon remontin valmistumista juhlistetaan porilaisen Circle-yhtyeen konsertilla museon suuressa näyttelyhallissa marraskuun 16. päivänä.

Museo on julkistanut avajaisvuoden näyttelyohjelman. Ensi vuonna ohjelmassa on muun muassa Circle-yhtyeen näyttely nimeltä Piste.

Tulipalon sytyttäjä ei selvillä

Lounais-Suomen poliisi ilmoitti tämän vuoden alkupuolella keskeyttäneensä Porin taidemuseon tulipalon tutkinnan.

– Tutkinta avataan uudelleen syyteoikeuden puitteissa, mikäli esitutkinnan jatkamiseen on edellytyksiä, kertoi tuolloin Ylelle tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juho Rinne.

Tulipalo vaurioitti taidemuseoa heinäkuun lopussa 2021. Joku sytytti tuleen taidemuseon vieressä parkissa olleen museon kuorma-auton. Palo levisi autosta museon kattorakenteisiin.

Taidemuseo on osa Kivi-Poria

Porin taidemuseo avautui vuonna 1981.

Museon perustana ovat Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma ja Porin kaupungin taidekokoelma, jotka sisältävät suomalaista ja ulkomaista taidetta 1800-luvulta alkaen. Teokset painottuvat modernismiin ja nykytaiteeseen.

Taidemuseo sijaitsee Porin Etelärannassa ja on osa 1800-luvulla syntyneen Kivi-Porin rakennushistoriallisesti arvokasta kokonaisuutta.

Taidemuseon rakennus valmistui vuonna 1860 alun perin tullikamarin vaaka- ja pakkahuoneeksi.

Jaa.
Exit mobile version