lauantai, 21 syyskuun

Kolmea miestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista sekä törkeistä ampuma-aserikoksista.

Porilaisen miehen epäillään johtaneen laajaa huumekauppaa.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan laajassa huumausainerikoskokonaisuudessa. Porilaismiehen epäillään ostaneen huumeita pääkaupunkiseudulta ja myyneen niitä eteenpäin Porissa ja muualla Lounais-Suomessa.

Pääasiassa kauppaa on käyty Porin seudulla.

Pääepäiltynä on kolmekymppinen porilainen mies, joka hankki huumausaineet. Hänen rikoskumppaninaan toimi alle 20-vuotias helsinkiläinen mies, joka järjesti pääosan huumausaineista porilaiselle. Kolmantena epäiltynä on toinen porilainen, iältään viisikymppinen mies, joka haki huumausaineet pääkaupunkiseudulta ja välitti ne edelleen.

Kaikki kolmea miestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista sekä törkeistä ampuma-aserikoksista.

– Poliisi otti epäillyt kiinni keväällä 2024. Kolmikko on esitutkinnan aikana ollut vangittuna, mutta heidät on vapautettu, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Lindholm Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tuhansia lääkkeitä takavarikkoon

Poliisi takavarikoi esitutkinnassa noin 22 500 kappaletta huumausaineeksi luokiteltavia Ksalol-lääkkeitä, yli kilon verran amfetamiinia, noin 250 Subutex-tablettia, noin 30 grammaa kokaiinia ja erilaisia huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä sekä 3D-tulostetun konepistoolin.

Kokonaisuudessaan kyse on vielä suuremmista määristä, sillä päätekijän epäillään hankkineen ja levittäneen Porin seudulla huomattavia määriä huumausaineita takavarikoitujen huumeiden lisäksi.

– Yksittäisenä takavarikkona tuollainen yli 20 000 tablettia näkyi hetkellisesti myös katukaupassa Ksalolin saatavuutena. Mutta markkinat paikkaavat itse itsensä, rikoskomisario Lindholm sanoo.

Takavarikot tehtiin viime joulu-tammikuussa.

Porin laaja huumausainejuttu siirtyy syyttäjälle lähiaikoina.

Juttua päivitetty 10.9. klo 13:34: Lisätty tutkinnanjohtajan kommentit.

Jaa.
Exit mobile version