perjantai, 11 lokakuun

Viime viikolla konkurssihakemuksen teki työeläkeyhtiö Ilmarinen, mutta hakemus peruuntui yhtiön maksettua Ilmariselle sen saatavat. Nyt hakijana on Verohallinto.

Rush Factory tunnetaan väriestejuoksutapahtumien järjestäjänä. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Pörssiyhtiö Rush Factoryä haetaan taas konkurssiin. Tällä kertaa hakijana on Verohallinto.

Konkurssihakemus on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen perjantaina.

Aikaisemmin Rush Factoryä ja sen tytäryhtiö Funrun Finlandia haki konkurssiin työeläkeyhtiö Ilmarinen maksamattomien TyEL-maksujen vuoksi. Konkurssiuhka kuitenkin raukesi maanantaina yhtiön maksettua velkansa. Kyse oli tuolloin 47 000 euron maksamattomista maksuista.

Rush Factoryn pörssitiedotteen mukaan maksamaton summa on 36 445,76 euroa. Tällä kertaa konkurssihakemuksessa ei ole mukana Rush Factoryn

– Yhtiöllä on aktiiviset neuvottelut käynnissä jonka myötä maksut saataisi maksettua, tiedotteessa todetaan.

Yhtiön pitää saada kiinteistö kaupaksi

Rush Factoryn elämänlanka on Varsinais-Suomen Maskussa sijaitseva hallikiinteistö, jota yhtiö yrittää tällä hetkellä saada myytyä. Hallia kaupataan 1,3 miljoonalla eurolla.

Yhtiöltä on erääntynyt myös hallin rakentamiseksi otettu reilun puolen miljoonan euron laina, joka sen pitää saada maksettua muiden velkojensa lisäksi.

Hallin rakennustöistä on myös käynnissä kiista Maskun kunnan kanssa. Kunta uhkaa yhtiötä 170 000 euron sopimussakolla, ellei kunnan vaatimia töitä saateta loppuun.

Syyskuun lopulla julkkiskokki Akseli Herlevin perustama Street Food Group (SFG) heitti Rush Factorylle pelastusrenkaan, kun yhtiöt sopivat alustavasti yhdistymisestä. SFG asetti yhdistymisen ehdoksi Maskun kiinteistön myynnin.

Yhdistymistarjous vedettiin kuitenkin pois, sillä yhtiöiden mukaan hallin myynti ei onnistuisi riittävän nopeasti.

Jaa.
Exit mobile version