maanantai, 28 lokakuun

Tapahtumatuotantoyhtiö Rush Factory on aikaisemmin ollut tunnettu väriestejuoksutapahtumistaan. Yhtiötä on haettu syksyn aikana konkurssiin kahdesti.

Rush Factory tunnetaan esimerkiksi väriestejuoksutapahtumista. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Pörssiyhtiö Rush Factory välttää jälleen konkurssin.

Helsingin pörssin pienin yhtiö kertoo allekirjoittaneensa ehdollisen rahoitussopimuksen AktiiviOmistajat-sijoittajaryhmään kuuluvien PM Ruukki Oy:n ja Jerovit Advisory Oy:n kanssa sijoituksen tekemisestä yhtiöön.

Lisäksi sijoittajaryhmään kuuluva ProUp Oy tarjoaa Rush Factorylle vieraan pääoman ehtoista rahoitusta. Tarkoituksena on turvata konkurssiuhan alla olleen yhtiön liiketoiminnan jatkuminen.

Tarkoituksena on Rush Factoryn pörssitiedotteen mukaan myös tutkia uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä täysin uusia liiketoiminta-alueita.

Nykyisille omistajille jää vajaa kolmannes

Sijoittajat tarjoavat yhtiölle 200 000 euron siltarahoituksen maksukyvyn välittömäksi turvaamiseksi sekä 500 000 euron lainan. Uudet omistajat saavat myös suunnatun osakeannin myötä kumpikin 400 000 euron sijoituksella 25 prosentin omistusosuuden yhtiöstä.

Merkintähinnaksi tulisi 0,108 euroa osakkeelta, kun osakkeen hinta pörssissä on tällä hetkellä 0,34 euroa.

Järjestelyn myötä nykyisten omistajien omistus yhtiössä liudentuisi 81,6 prosentista 29,5 prosenttiin.

Kaksi konkurssihakemusta ja huolia hallikiinteistöstä

Rush Factory on ollut viime aikoina toistuvasti otsikoissa konkurssiuhan vuoksi. Ensin yhtiötä haki konkurssiin työeläkeyhtiö Ilmarinen, mutta yhtiö selvisi hakemuksesta maksettuaan rästissä olleet 47 000 euron TyEL-maksut.

Tämän jälkeen konkurssihakemuksen teki verohallinto, jonka hakemuksen perusteena olivat noin 36 000 euron saatavat.

Yhtiön kohtalo kiertyy vahvasti myös Maskun kunnassa Varsinais-Suomessa olevaan hallikiinteistöön. Yhtiö on ottanut hallin rakentamiseksi reilun puolen miljoonan euron lainan, joka sen pitää saada maksettua.

Nyt kerrottu rahoitusjärjestely tuo helpotusta myös tähän. Velan vakuudeksi yhtiö antaa Maskun kiinteistön. Rush Factory on yrittänyt myydä kiinteistöä 1,3 miljoonalla eurolla.

Jos järjestelyn ehdot täyttyvät, arvioidaan sen toteutuvan lokakuun loppuun mennessä ja suunnatun osakeannin osalta tammikuun loppuun mennessä.

Jaa.
Exit mobile version