torstai, 19 syyskuun

Helsingin pörssin pienin yhtiö Rush Factory kertoi maanantaina, että hallia vastaan otettu velka erääntyy ensi viikolla. Puolen miljoonan velka pyritään maksamaan myymällä halli.

Alun perin hallin piti valmistua vuoden 2022 aikana. Kuva: Eino Kossila / Yle

Pörssiyhtiö Rush Factoryn Maskussa sijaitseva hallirakennus on laitettu myyntiin. Rakennusta myydään yhtiön mukaan 1,3 miljoonan euron hintaan.

Yhtiöllä on tarve saada kiinteistö myytyä nopeasti. Rush Factory kertoi maanantaina, että kiinteistöä vastaan otettu 530 000 euron velka erääntyy maksuun ensi viikon lauantaina.

Rush Factoryn mukaan laina maksetaan hallirakennuksen myynnistä saatavalla rahalla, tai rahoituksen uudelleenjärjestelyllä.

Tapahtuma-alan yritys Rush Factory on tunnettu muun muassa väriestejuoksutapahtumista.

Rakennus pitkän kiistan kohteena

Maskun kunta ja Rush Factory ovat kiistelleet pitkään hallikiinteistön rakennustöiden etenemisestä.

Kunta on uhannut Rush Factorya 170 000 euron sopimussakolla, mikäli kiinteistön rakennusvelvoitetta ei täytetä kunnan vaatimalla tavalla.

Yrityksellä ja kunnalla on tällä hetkellä eriävä näkemys siitä, onko vaadittavat työt tehty. Asiasta on tekeillä ulkopuolinen selvitys ja Maskun kunnanhallitus käsittelee sen tulosta kahden viikon kuluttua.

Kunnanjohtaja Miira Raiskilan mukaan Rush Factorylle annettiin mahdollisuus valita selvityksen tekijä Turun kauppakamarin alueella toimivista rakennustarkastajista, mutta yhtiö ei tehnyt valintaa määräaikaan mennessä. Selvitys on Raiskilan mukaan kesken.

Ongelmia myös ulkomailla

Tapahtuma-alan yhtiö Rush Factory on kohdannut ongelmia toisensa perään eikä tapahtumien järjestämisen estänyt koronapandemia ole niistä vähäisin.

Viimeisin käänne yhtiön tarinassa on ulkomaisten tytäryhtiöiden taloudellisen tilanteen kiristyminen. Yhtiön saksalainen tytäryhtiö uhkaa ajautua selvitystilaan, sillä sen käyttämä maksunvälittäjä asetti tytäryhtiölle maksettaviin lipputuloihin 120 vuorokauden viiveen.

Tämän vuoksi loppuvuoden tapahtumat Saksassa on peruttu.

Toukokuussa yhtiö tiedotti Iso-Britannian tapahtumien peruuntumisesta. Myös Iso-Britannian tytäryhtiötä ollaan mahdollisesti hakemassa selvitystilaan.

Rush Factoryn osakekurssi on laskenut vuoden 2018 listautumishinnasta reilut 92 prosenttia.

Jaa.
Exit mobile version