sunnuntai, 19 toukokuun

Posti aloittaa muutosneuvottelut ja aikoo lopettaa esimerkiksi ilmaislehtien jakelun.

Posti suunnittelee lopettavansa osoitteettomat mainosjakelut ja ilmaislehtien jakelun. Kuvituskuva. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Posti aloittaa muutosneuvottelut. Se suunnittelee lopettavansa osoitteettomat mainosjakelut ja ilmaislehtien jakelun vuoden 2025 alusta. Tämä voi johtaa 130 työntekijän vähennykseen.

Lisäksi Posti suunnittelee muutoksia Tampereen postikeskukseen.

Tampereen postikeskuksen muutosten arvioidaan johtavan enintään 120 työntekijän vähennykseen.

Suunnitellut muutokset pyritään toteuttamaan esimerkiksi eläkejärjestetyillä tai niin, että irtisanomiset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi. Posti työllistää Suomessa noin 15 000 henkilöä.

Huhtikuun puolivälissä Posti kertoi aloittavansa muutosneuvottelut, joiden piirissä on 1 319 Posti Kuljetus Oy:n kuljetus- ja terminaalitehtävissä työskentelevää työntekijää. Suunniteltujen muutosten arvioitiin johtavan enintään 295 työtehtävän vähennykseen.

Suuria muutoksia

Posti perustelee tuoreita muutosneuvotteluja digitalisaatiolla ja kuluttajakäyttäytymisen muutoksilla. Kymmenen viime vuoden aikana Postin jakaman paperisen postin määrä on vähentynyt 70 prosentilla.

Mainos- ja ilmaisjakelukiellot ovat lisääntyneet etenkin kaupungeissa. Jo noin 1,2 miljoonaa suomalaista taloutta on tehnyt markkinointikiellon.

Näistä syistä Posti aikoo lopettaa ensi vuoden alusta ilmaislehtien ja osoitteettoman mainospostin jakelun. Osoitteellisia palveluita tarjotaan sen sijaan edelleen. Joka kotiin ja yritykseen jaetaan jatkossa julkinen tiedote, joka ei sisällä mainontaa.

Tampereella väki vähenee

Muutokset koskevat etenkin Tampereen postikeskusta. Tällä hetkellä yksikössä tehdään sekä pakettilajittelua ja terminaalityötä että kirjeiden ja lehtien jakeluun liittyvää käsin tehtävää esityötä, koodausta ja selvityksiä.

Nyt Posti haluaa keskittää koneellisen postinkäsittelyn Helsinkiin. Tampereella keskitetyttäisiin jatkossa verkkokauppaan, ja postikeskuksen nimi vaihdetaan Tampereen logistiikkakeskukseksi.

Asiasta lisää pian.

Jaa.
Exit mobile version