tiistai, 15 lokakuun

Öiset juhlijat ovat karkoittaneet paikalliset Prahan historiallisesta vanhastakaupungista. Kiellolla vedotaan sekä heihin että kulttuurimatkailijoihin.

Tšekin Prahassa kaupunginhallitus on päättänyt kieltää suositut öiset baarikierrokset eli ”pub crawlit”.

1,3 miljoonan asukkaan Praha on suosittu kohde esimerkiksi polttariseurueille suhteellisen edullisen oluen ja sen Unescon-suojeleman vanhankaupungin lukuisten baarien ja yökerhojen johdosta.

Guardian-sanomalehden mukaan olut on usein halvempaa kuin vesi Prahan ravintoloissa ja baareissa. Tšekissä juodaan keskimäärin 128 litraa olutta asukasta kohden vuodessa.

Kaupungissa toimii useita matkanjärjestäjiä, jotka tarjoavat suosittuja järjestettyjä baarikierroksia. Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan.

– Olemme päättäneet kieltää baarikierrokset iltakymmenen ja aamukuuden välillä, varapormestari Zdenek Hrib ilmoitti eilen.

Kiellon tavoitteena on houkutella Prahaan toisenlaisia matkailijoita.

– Haluamme houkutella varakkaampia ihmisiä, jotka tulevat tänne kulttuuritarjonnan takia, emme niitä, jotka tulevat vain kännäämään, toinen varapormestari Jiri Pospisil sanoi.

AFP-uutistoimiston haastatteleman Tšekin hotelli- ja ravintolajärjestön johtajan Vaclav Starekin mukaan alan toimijat eivät ole huolissaan turistieurojen katoamisesta.

– Eihän tässä baareissa käymistä ole kielletty, pelkästään nämä järjestetyt baarikierrokset, hän sanoo ja lisää, että kännääjien takia monet paikalliset ovat lakanneet kokonaan käymästä Prahan vanhassakaupungissa.

Jaa.
Exit mobile version