tiistai, 8 lokakuun

Pöllömetsien pelastusoperaatio käynnistyi Suomen Maajoukkueen Kannattajien aloitteesta.

Hämeenlinnasta käsin toimiva Luonnonperintösäätiö, Suomen Maajoukkueen Kannattajat (SMJK) ja Suomen Palloliitto avaavat suojelukampanjan, jossa kerätään varoja huuhkajien ja helmipöllöjen pesimämetsien suojeluun.

Hankkeen suojelijoiksi ovat lupautuneet presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio, kertoo Luonnonperintösäätiö tiedotteessaan.

– On suuri kunnia, että presidentti ja presidentin puoliso ryhtyvät Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelijoiksi. On ilahduttavaa nähdä, kuinka suuri merkitys luonnolla on presidenttiparille. Heidän tukensa suojelutyölle on korvaamattoman arvokasta, sanoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Pöllömetsien pelastusoperaatio käynnistyi Suomen Maajoukkueen Kannattajien aloitteesta. Luonnonperintösäätiö suhtautui hankkeeseen myönteisesti ja kampanja sai heti positiivista vastakaikua myös Suomen Palloliitosta.

Myös pelaajat kokevat luonnonsuojelun tärkeäksi. Maajoukkueiden pelaajalähettiläinä suojeluoperaatiossa toimivat Huuhkajien Jesse Joronen ja Helmarien Ria Öling.

Suojelukampanja näkyy Suomen maajoukkueen peleissä

Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelukampanja näkyy vahvasti Suomen maajoukkueen peleissä syksyn aikana. Mukaan keräykseen haastetaan urheiluseuroja, järjestöjä, yrityksiä ja muita tahoja.

Suomen Palloliiton aluepäällikkö Janne Pieviläinen kertoo, että ympäristövastuu ja luonnon monimuotoisuus on huomioitu myös Palloliiton uudessa strategiassa. Tällä kampanjalla Suomen Palloliitto haluaa auttaa pöllöjä pulassa ja rauhoittaa yhdessä Huuhkaja- ja Helmarimetsiä.

– Moni muistaa kesäkuussa 2007 Olympiastadionilla liidelleen Bubi-huuhkajan, josta tuli Suomen maajoukkueen voimaeläin. Nyt luonnosta kantautuu kuitenkin huolestuttavia uutisia. Huuhkaja on luokiteltu lajina erittäin uhanalaiseksi ja helmipöllö silmälläpidettäväksi, Pieviläinen sanoo.

Myös Ilari Kattilakoski Suomen Maajoukkueen Kannattajista kertoo tiedotteessa, että Huuhkaja- ja Helmarimetsien suojelukampanjan tärkeä viesti on, että olemme kaikki yhteisellä asialla suojelemassa suomalaista luontoa.

– Toivotaan, että mahdollisimman monet ottavat tästä syötön haltuun ja lähtevät tukemaan tärkeää hanketta, Kattilakoski toivoo.

Suojeluhankkeen etenemistä seurataan syksyn mittaan Huuhkajien ja Helmareiden pelien yhteydessä. Kampanja jatkuu näyttävästi vuonna 2025, joka samalla on Luonnonperintösäätiön 30-vuotisjuhlavuosi.

Luonnonperintösäätiö on kalastaja Pentti Linkolan vuonna 1995 perustama säätiö, joka suojelee luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii lahjoitusvaroin luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Jaa.
Exit mobile version