tiistai, 15 lokakuun

Tiistain ohjelmassa on lisäksi vierailu Norjan parlamentissa ja suurkäräjillä sekä juhlaillallinen kuningasparin kanssa Kuninkaanlinnassa.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb aloittavat tänään juhlallisin menoin valtiovierailunsa Norjassa.

Norjan kuninkaan Harald V:n ja kuningatar Sonjan sekä kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin on määrä ottaa presidenttiparin vastaan Kuninkaanlinnan edustalla Oslossa näillä hetkillä.

Stubbeja vastassa oli kymmeniä Suomen lippuja heiluttavia ihmisiä sekä joukko paikallisia lapsia.

Vastaanottoseremonian jälkeen presidenttiparin on määrä laskea seppele kansallismuistomerkille Akershusin linnoituksella. Tiistain ohjelmassa on lisäksi vierailu Norjan parlamentissa ja suurkäräjillä sekä juhlaillallinen kuningasparin kanssa Kuninkaanlinnassa.

Presidenttipari on valtiovierailulla Norjassa tiistaista torstaihin.

Vierailulla ovat esillä muun muassa kahdenvälisten taloussuhteiden vahvistaminen ja yhteistyö turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa sekä infrastruktuurin kehittämisessä.

Edellinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki valtiovierailun Norjaan viimeksi vuonna 2012. Norjan kuningaspari oli valtiovierailulla Suomessa edellisen kerran vuonna 2016.

Uutista päivitetään.

Jaa.
Exit mobile version