lauantai, 18 toukokuun

Puolustusvoimat vaikenee tilojen tarkemmasta käyttötarkoituksesta, kertoo Kouvolan Sanomat.

Puolustusvoimat on aloittamassa Utin varuskunnassa Kouvolassa uusien tilojen rakentamisen. Rakennushankkeen hinta-arvio on lähes 19 miljoonaa euroa.

Asia selviää puolustusministeriön 2. huhtikuuta päivätystä muistiosta.

Tilojen rakentamisesta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Lehden mukaan Puolustusvoimat on vaitonainen tilojen tarkemmasta käyttötarkoituksesta. Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö Petteri Lampinen kertoo Kouvolan Sanomissa, että investoinnilla vastataan toiminnan volyymin kasvuun sekä toiminnan kehittämisen tarpeisiin.

Lampinen toteaa myös yleisellä tasolla, että Suomen Nato-jäsenyys ja kansainvälisen toiminnan lisääntyminen näkyvät varuskunnan kehittämisessä.

Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty Puolustusvoimien erikoisjoukko- ja helikopteritoiminta. Henkilöstöä Utissa on yhteensä noin 460 ja varusmiehiä parisensataa.

Nykyiset tilat heikossa kunnossa

Puolustusvoimat perustelee investointia myös nykyisten tilojen huonolla kunnolla. Osa rakennuksista on tilapäisiä ja ne sijaitsevat erillään toisistaan.

Uudet nykyaikaiset sisätilat ja piha-alueet tulevat soveltumaan ympärivuorokautiseen käytöön. Rakennettavan uudisrakennuksen huoneistopinta-ala on noin 3600 neliötä.

Uusien tilojen rakentamisesta vastaa Puolustuskiinteistöt, ja puolustusministeriö on myöntänyt rahoitusta yhteensä 18 958 410 euroa. Uudet tilat valmistuisivat arvion mukaan alkuvuodeksi 2027.

Hinta-arvio sisältää reilun 200 000 euron kustannukset, jotka aiheutuvat paikalla olevien nykyisten toimistotilojen purkamisesta. Vanha toimistorakennus puretaan kuitenkin vasta uusien tilojen valmistuttua.

Jaa.
Exit mobile version