maanantai, 8 heinäkuun

Ääri-islamistinen Taliban-liike on kielletty Venäjällä terroristisena järjestönä.

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Afganistania hallitseva ääri-islamistinen Taliban-liike on Venäjän liittolainen terrorismin vastaisessa sodassa, kertovat maan valtiolliset uutistoimistot Tass ja Interfax.

– Yleisesti ottaen meidän on lähdettävä siitä, että Talibanilla on valta Afganistanissa. Tässä mielessä Taliban on ehdottomasti liittolaisemme terrorismin vastaisessa taistelussa, Putin sanoi Tassin mukaan.

– Taliban on toistuvasti viestinyt, että he ovat valmiita työskentelemään kanssamme terrorismin vastaisella tiellä, Putin jatkoi.

Nurinkurisesti sekä Interfax että Tass mainitsevat uutisoinnissaan, että Taliban on kielletty Venäjällä terroristisena järjestönä. Venäjällä laki velvoittaa viestintävälineitä mainitsemaan, jos uutisointi koskee terroristiseksi järjestöksi määriteltyä tahoa. Taliban lisättiin terrorististen järjestöjen listalle vuonna 2003.

Venäjä on kuitenkin ilmaissut haluavansa poistaa Talibanin listalta. Tätä ovat vaatineet muun muassa Venäjän ulkoministeriö ja oikeusministeriö, Tass kertoo.

Huhtikuussa myös Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov otti asiaan kantaa. Peskovin mukaan Venäjällä ja Afganistanilla on ”tärkeitä kysymyksiä ratkaistavana”, jonka vuoksi Taliban tulisi poistaa terroristijärjestöjen listalta.

– Afganistan on maa vieressämme. Tavalla tai toisella olemme yhteydessä heihin. Meidän on ratkaistava tärkeitä kysymyksiä ja tämä edellyttää vuoropuhelua. Tässä suhteessa kommunikoimme heidän kanssaan, Peskov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Jaa.
Exit mobile version