sunnuntai, 7 heinäkuun

Poliisi antoi maanantaina karkotusluvan kahdelle karhulle, jotka ovat liikkuneet Pyhtäällä asutuksen lähellä. Viimeisin kansalaishavainto on sunnuntailta.

Pyhtäällä liikkuneita karhuja ei välttämättä karkoteta, kertoo Pyhtään riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu Tuomas Aaltonen.

Karhuja ei tarvitse karkottaa, jos ne itsenäisesti lopettavat roskisten kaivelun. Karkotusluvan jälkeen karhut ovat pysyneet erossa roskiksista.

– Emme lähde niitä ehdoin tahdoin jahtaamaan. Ainahan ne liikkuvat suhteellisen lähellä asutusta, kun Etelä-Suomesta puhutaan.

Kesäkuun lopussa Pyhtäällä tehtiin havaintoja kahdesta ihmisasutuksen lähellä liikkuneesta karhusta. Toinen karhuista on aikuinen ja toinen oletettavasti vuoden vanha.

Karhujen tiedetään muun muassa tonkineen roskiksia, mutta ne eivät ole tulleet ihmisten pihoihin asti.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoi maanantaina antaneensa karhuille karkotusluvan, joka on voimassa kolme viikkoa.

Sunnuntailta havaintoja

Viimeisimmät kansalaisten ilmoittamat havainnot karhuista ovat sunnuntailta. Esimerkiksi sunnuntai-iltana karhut nähtiin ylittämässä tietä.

Aaltonen ei kerro tarkempia tietoja paikasta, mutta vahvistaa havainnon tulleen E18-moottoritien ja meren väliseltä alueelta. Aiemmin karhut on nähty tällä seudulla esimerkiksi Purolassa.

Pyhtään riistanhoitoyhdistys seuraa tilannetta ja ryhtyy karkotustoimiin, jos karhut palaavat jäteastioille. Karkotuksessa voidaan käyttää apuna esimerkiksi metsästyskoiria ja ilmaan ampumista.

– Kunhan nämä karhut eivät ottaisi tavaksi roskisten kaivelua, niillä on kyllä tilaa elää metsissä huoletta, Aaltonen toteaa.

Jaa.
Exit mobile version