keskiviikko, 22 toukokuun

Onnettomuus tapahtui maanantaina kello 13.45. Kuorma-auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Turun keskustassa Hämeenkadulla sattui noin kello 13.45 pyöräilijän ja kuorma-auton kolari. Poliisi kertoo kello 17.20 pyöräilijän menehtyneen onnettomuudessa.

Poliisin mukaan pyöräilijä ajoi Hämeenkatua keskustan suuntaan tarkoituksena ylittää Kerttulinkatu pyörätietä pitkin. Samaan suuntaan ajanut kuorma-auto kääntyi risteyksestä oikealle ja osui pyöräilijään, joka oli ylittämässä katua.

Molemmilla oli onnettomuushetkellä vihreä valo.

Kuorma-auton kuljettajaa ei poliisin mukaan epäillä rattijuopumuksesta. Alustava rikosnimike on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Poliisi ei tiedota tapahtumista nyt enempää.

Silminnäkijöille tarjolla kriisiapua

Onnettomuudella oli sosiaalisen median mukaan paljon silminnäkijöitä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys on jakanut tietoa keskustelu- ja kriisiavusta paikalla olleille silminnäkijöille. Kriisipäivystyksen puhelinnumero on 02 2626 003.

Hämeenkatu on vilkasliikenteinen pääkatu Turun itäisessä keskustassa. Onnettomuus haittasi Hämeenkadun ja Kerttulinkadun liikennettä tapahtumapaikan lähellä.

Poliisi teki paikalla teknistä tutkintaa vielä puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 17.22.

Jaa.
Exit mobile version