lauantai, 19 lokakuun

Laiva Gold -kaivosyhtiö ei ole pystynyt ratkaisemaan viranomaisen vaatimia ympäristöasioita. Ongelmia on myös talouspuolella, vaikka yhtiö tuoreen konkurssihakemuksen selvittikin.

Raahen kultakaivos on jälleen ajautunut samaan tilanteeseen kuin monta kertaa aiemminkin runsaan kymmenen vuoden aikana. Nykyinen omistaja Laiva Gold ei ole saanut tuotantoa käyntiin, ja ongelmia on niin ympäristö- kuin talouspuolellakin.

Oulun käräjäoikeudessa tuli 3. päivä lokakuuta vireille vakuutusyhtiö Veritaksen jättämä Laiva Goldin konkurssihakemus. Sen perusteena oli noin 85 000 euron velkasaatava, jonka kaivosyhtiö on nyt maksanut ja siten välttänyt konkurssin.

Kaivoksen epävarmoihin talous- ja ympäristöasioihin on löydettävä ratkaisu vielä tämän vuoden aikana. Ympäristöluvan peruuttamista käsittelevä aluehallintovirasto on antanut Laiva Goldille aikaa vuoden loppuun kerätä rahoitus ympäristöasioiden ja kaivoksen toiminnan varmistamiseksi.

Avi on jo yli vuoden ajan selvittänyt, onko kaivosyhtiöllä edellytyksiä ympäristöluvan mukaiseen toimintaan Raahessa.

Laiva Gold kerää parhaillaan rahoitusta ja sijoittajia, joille tuorein yhtiöesite on tehty lokakuussa. Kaivosta kaupataan rahoittajille 20-30 vuoden toiminta-ajalla, yli 2 000 kilon vuosituotannolla, Euroopan suurimmalla käsittelykapasiteetilla sekä heti kannattavalla toiminnalla.

Ennen kuin yhtiö pääsee suunniteltuihin satojen miljoonien eurojen kultatuottoihin kiinni, sen on kuitenkin ratkaistava ympäristöongelmansa ja saatava taloutensa kuntoon.

Jaa.
Exit mobile version