sunnuntai, 19 toukokuun

Pikaratikka 15 ja kaikki kantakaupungin raitiovaunuliikenne oli aiemmin peruttu sääolosuhteiden vuoksi.

Katri Tihilä,

Ville Lappalainen

Helsingin raitiovaunuliikennettä on alettu käynnistää uudelleen tänään tiistaina, HSL kertoo.

Kantakaupungin raitiovaunuliikenne käynnistyy jälleen kaikilla linjoilla. HSL kertoo verkkosivuillaan, että myös pikaratikka 15:n liikenne käynnistyy vähitellen uudestaan.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne on saanut palautettua raitio- ja pikaraitioliikennettä asteittain, mutta häiriöitä voi esiintyä vielä ainakin tiistain aikana.

Kello kolmen jälkeen iltapäivällä liikenteessä oli noin puolet normaalista vaunumäärästä. Vuoroja lisätään iltapäivän ja illan aikana, tiedotteessa kerrotaan.

Pikaratikka 15 ja kaikki kantakaupungin raitiovaunuliikenne oli aiemmin peruttu sääolosuhteiden vuoksi. Raitioteiden ajolangat olivat jäätyneet. Lisäksi raitiovaunujen vaihteissa on ollut vikaa.

Lisäksi HSL:n bussiliikenteessä on ollut myöhästymisiä ja vuorojen peruutuksia useilla linjoilla. Osalla reittiosuuksista ei ole kyetty liikennöimään lainkaan.

Metro- ja lähijunat kulkevat enimmäkseen normaalisti.

Aiemmin Tikkurilassa havaittu häiriö rautatieliikenteessä on ohi, tiedottaa Fintraffic. Tikkurilassa vaihteet on saatu kääntymään ja junaliikenne palautuu normaaliksi iltapäivän aikana. K- ja I-junat alkavat jälleen kulkea suunnitelman mukaisesti kello 17 jälkeen.

Matkustajan kannattaa varata aikaa

HSL:n viestinnän asiantuntija Johannes Laitila kertoi aamupäivällä, ettei hänelle tule aiempaa vastaavanlaista tilannetta mieleen.

– Tämä on hyvin harvinainen tilanne, mutta tämä sääkin on harvinainen.

Tyypillisesti ongelmia on ollut enemmän vaihteissa, mutta nyt raitiovaunuliikenteeseen vaikutti iso jääkuorrutus ajolangoissa. Osa raitiovaunuista jäi esimerkiksi jumiin liikenteeseen.

Laitila neuvoo julkisilla liikkuvia varaamaan tiistaina enemmän matka-aikaa ja kärsivällisyyttä.

Huoltokalustoa ei riitä talvikunnossapitoon

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne kertoi aiemmin tiedotteessaan, että se tekee toimenpiteitä, että raitiovaunut saataisiin takaisin liikenteeseen mahdollisimman pian.

Myös Kaupunkiliikenteen raivauskalusto on ollut liikkeellä auttamassa jumiin jääneitä vaunuja, tiedotteessa kerrotaan.

Ongelmia aiheutti ennen kaikkea jäätynyt ajolanka, johon ei saatu levitettyä jäätymistä estävää glyserolia. Kalusto ehdittiin jo varustella kesäkautta varten radanrakentamiseen ja kunnossapitoon. Sen varustaminen takaisin talvikunnossapitotöihin veisi useita päiviä.

– Valitettavasti säätilan rajuus yllätti. Ongelmia raitiovaunuliikenteelle saattaa siis esiintyä niin kauan kuin jäätävä sade jatkuu, Kaupunkiliikenteen kunnossapitoyksikön johtaja Antti Vigelius sanoo tiedotteessa.

Jaa.
Exit mobile version