keskiviikko, 23 lokakuun

Koko maassa poliisi epäilee 36 nuorta vakavasta piittaamattomuudesta ja 25 nuorta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi jakoi runsaasti sakkoja viikonloppuna tehdyssä tehovalvonnassa Länsi- ja Itä-Uudellamaalla. Lisäksi alueella mitattiin törkeitä ylinopeuksia.

Lohjalla 17-vuotias poikkeusluvalla ajokortin saanut kaasutteli Lohjanharjuntiellä 137 kilometriä tunnissa, kun rajoitus olisi sallinut vain 80 kilometriä tunnissa.

Nurmijärven Klaukkalasta puolestaan 17-vuotias kuljettaja ajoi 118 kilometriä tunnissa 50 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

Länsi-Uudellamaalla kirjoitettiin sakkoja 55:lle kuljettajalle ja liikennevirhemaksuja 35:lle. Väliaikaiseen ajokieltoon Länsi-Uudellamaalla viikonlopun jäljiltä joutui kaiken kaikkiaan 16 kuljettajaa.

Itä-Uudenmaalla poliisi kirjoitti kuljettajille kymmeniä sakkoja ja liikennevirhemaksuja. Lisäksi lähes kahdellekymmenelle kuljettajalle määrättiin väliaikainen ajokielto. Osa näistä kuljettajista oli liikenteessä alkoholin tai muiden päihteinen alaisena.

Poliisi tapasi valvonnassa myös etsintäkuulutettuja henkilöitä sekä kortittomia kuljettajia. Lisäksi oli takaa-ajo, joka alkoi Kehä III:lta ja päättyi piikkimattoon Espoossa.

Koko maassa yli 600 sakkoa ja lähes 400 liikennevirhemaksua

Poliisi valvoi koko maassa tehostetusti nuorten käyttäytymistä liikenteessä 18.–20. lokakuuta. Erityisesti seurattiin ylinopeuksia ilta- ja yöaikaan lähinnä pääteillä ja päiväsaikaan myös taajamissa. Lisäksi poliisi seurasi nuorten liikennekäyttäytymistä ja mahdollisia kokoontumisajoja.

Poliisi määräsi sakkoja viikonlopun aikana kaikkiaan 604 ja liikennevirhemaksuja 397. Lukumäärissä ovat mukana kaikki kuljettajat, eivät vain nuoret. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin 47.

Poliisin mukaan kuljettajista 89 täytti vakavan piittaamattomuuden kriteerit, eli ajonopeus ylitti suurimman sallitun nopeuden noin 30 kilometrillä tunnissa tai jopa yli.

Alle 25-vuotiaista 87 sai liikennevirhemaksun ja 180 sakkoja ylinopeudesta. Koko maassa 36:ta nuorta epäillään vakavasta piittaamattomuudesta. Lisäksi polisii epäilee 25:tä nuorta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa ja heidän kuolemanriskinsä on polisiin mukaan kolminkertainen koko väestöön verrattuna. Kova ajonopeus ja sen tuomat riskit virheisiin kasvavat, myös seuraukset ovat yleensä vakavammat.

Jaa.
Exit mobile version