torstai, 4 heinäkuun

Naisnäyttelijä Judith Godrèche on syyttänyt Jacquot’ta ja Doillonia raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun hän oli 14-vuotias.

Ranskan viranomaiset ovat ottaneet kiinni tunnetut elokuvaohjaajat Benoit Jacquot’n ja Jacques Doillonin kuulusteluja varten, kertoo uutistoimisto AFP. Ohjaajia syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Naisnäyttelijä Judith Godrèchen on syyttänyt Jacquot’ta ja Doillonia raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun hän oli 14-vuotias. Molemmat miehet kiistävät syytökset.

Ranskalaiset mediat kertoivat helmikuussa Godrèchen tehneen rikosilmoitukset Jacquotista ja Doillonista alaikäisen raiskauksesta. Hyväksikäyttöepäilyistä muodostui toukokuussa järjestettyjen Cannesin elokuvajuhlien suurin puheenaihe.

Festivaaleilla näytettin Godrèchen omakohtainen Moi Aussi -lyhytelokuva, joka kertoo hyväksikäytön uhreista.

Myös muut tunnetut naisnäyttelijät ovat kertoneet Godrèchen jälkeen kokemuksistaan. Godrèchen paljastukset ovat aloittaneet Ranskassa keskustelun seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jota on tapahtunut taiteen tekemisen varjolla.

Ranskalaiset elokuva-alan järjestöt allekirjoittivat Cannesissa yleissopimuksen, joka suojelee alaikäisiä kuvaustilanteissa. Ranskan senaatti puolestaan aloitti selvityksen alaikäisten kohtelusta elokuva- ja teatterimaailmassa.

Jaa.
Exit mobile version