torstai, 19 syyskuun

Poliisi päätti karhun lopettamisesta sen jälkeen, kun karhu palasi toistuvasti samaan pihaan useista karkotusyrityksistä huolimatta.

Rautavaaralla viime päivinä pihoissa liikkunut karhu on ammuttu maanantaina. Poliisi päätti karhun ampumisesta sen jälkeen, kun eläin oli palannut pihaan uudelleen maanantaina.

Karhu oli tullut useana päivänä talon piha-alueelle Rautavaaran Marjomäentiellä mehiläispesien houkuttelemana. Poliisi teki karkotuspäätöksen lauantaina.

Karhu tappoi metsästyskoiran sunnuntaina, kun Rautavaaran riistanhoitoyhdistys karkotti karhua suurriista-virka-apuna. Lopulta karhu saatiin ajettua yli viiden kilometrin päähän.

Maanantaiaamuna karhu palasi uudelleen saman talon pihaan. Eläintä yritettiin karkottaa maanantaina aamupäivällä. Kun lievemmät keinot eivät auttaneet, poliisi päätti karhun lopettamisesta.

Isokokoinen, 260 kiloa painava uroskarhu ammuttiin maanantaina iltapäivällä noin 2,5 kilometrin päässä pihasta, jonne se pyrki palaamaan.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että karhun käyttäytyminen oli molempien karkotusten yhteydessä poikkeuksellista, koska karhu yritti palata samaan paikkaan koirista ja ihmisistä huolimatta.

Poliisin toimivalta perustuu poliisilakiin. Poliisi kertoo, että karhu piti lopettaa, koska ihmistä pelkäämätön rakennetussa ympäristössä liikkuva karhu on vaaraksi ihmisten hengelle ja terveydelle.

Eläin viedään tutkittavaksi Ruokavirastoon Ouluun.

Jaa.
Exit mobile version