maanantai, 20 toukokuun

Lapinsalmen silta suositussa kansallispuistossa avataan yleisölle aikaisintaan elokuun lopulla. Silta asetettiin käyttökieltoon tammikuussa.

Suositun Repoveden kansallispuiston riippusillan korjaamistyöt viivästyvät entisestään.

Kouvolassa sijaitsevan kansallispuiston Lapinsalmen silta on ollut käyttökiellossa tammikuusta lähtien. Tämän hetken arvion mukaan silta avattaisiin yleisön käyttöön vasta elokuun loppupuolella, mutta sekin aikataulu voi olla tiukka.

Metsähallituksen tuoteomistaja Tero Mustosen mukaan korjaaminen viivästyy koska suunnittelutyö ei ole vielä valmis, eikä korjaamista ole sen takia voitu kilpailuttaa.

– Sieltä on yksinkertaisesti löydetty enemmän niin sanottuja vahvistettavia kohtia, kuin mitä alun perin edes tiesimme, Mustonen kertoo.

55-metrinen riippusilta asetettiin käyttökieltoon alkuvuodesta, sillä tuuli saattaa vaurioittaa siltaa. Silta voi liikkua kovassa tuulessa voimakkaasti, minkä takia sitä täytyy tukea jäykistävillä tuulivaijereilla.

Tero Mustosen mukaan tuulivaijerit luovat ”alaspäin vetävää voimaa”. Muut sillan rakenteet, kuten pääkannatinvaijereita kannattelevat kannatinpylväät, eivät tätä kestä, joten niitäkin täytyy vahvistaa. Tämä puolestaan pidentää sillan korjaustöiden suunnittelun kestoa.

Lossille jopa parin tunnin jonot

Lapinsalmen silta on osa Repoveden kansallispuiston suosittua Ketunlenkkiä. Tällä hetkellä Metsähallitus ohjeistaa autolla saapuvia retkeilijöitä saapumaan kansallispuistoon esimerkiksi Tervajärven ja Saarijärven pysäköintialueiden kautta.

Lapinsalmen pysäköintialueen kautta kansallispuistoon pääsee vesistön ylittävän Ketunlossin avulla. Siihen kuitenkin mahtuu kerrallaan vain pieni määrä ihmisiä.

– Siihen voi äkkiä tulla kahden tunnin jonoja, Mustonen toteaa.

Jotkut ihmiset ovat Mustosen mukaan yhä ylittäneet Lapinsalmen siltaa, vaikka se on käyttökiellossa. Kiellot on merkitty ketjuin, lippusiimoin ja kyltein. Käyttökiellossa olevan sillan ylittäminen on aina henkilön omalla vastuulla.

Jaa.
Exit mobile version