sunnuntai, 7 heinäkuun

Kurjenrahkan kansallispuiston kylkeen on avattu kuusi maksullista nuotiopaikkaa. Yrittäjän mukaan varattavia nuotiopaikkoja löytyy myös muualta Suomesta.

Retkeilijöitä varten on avattu Varsinais-Suomeen Kurjenrahkan kansallispuiston kylkeen maksullisia nuotiopaikkoja.

Kuusi varattavaa nuotiopaikkaa sijaitsevat Auran kunnan alueella lähellä Kurjenpesän luontotupaa. Vierestä kulkee Savojärven kierros, joka on Kurjenrahkan kansallispuiston suosituin reitti.

Vuokranuotiopaikat on toteutettu turkulaisen eräoppaan Olli Järvenkylän ja Auran kunnan yhteistyönä. Nuotiopaikoilla on valmiina polttopuut, sytytystarvikkeet ja muut lisätarvikkeet lukollisessa laatikossa.

Kurjenrahkan kansallispuistossa on Metsähallituksen ylläpitämiä, maksuttomia nuotiopaikkoja, mutta Järvenkylä uskoo, että myös maksulliselle palvelulle on kysyntää.

– Koronavuosina retkeilyn suosio kasvoi ja julkisilla nuotiopaikoilla oli aikamoinen tungos. Siitä lähtien olen etsinyt sopivaa kohdetta, hän kertoo.

Hänen mukaansa maksullisten nuotiopaikkojen etuna on, että retkeilijä pääsee tulistelemaan juuri silloin, kun haluaa, eikä omaa vuoroaan tarvitse jonottaa.

Polttopuut ja sytytysaineet valmiina

Varattavia nuotiopaikkoja on Järvenkylän tietojen mukaan ennestään muutamissa kansallispuistossa, kuten Sipoonkorvessa ja Nuuksiossa. Hänen mukaansa useamman nuotiopaikan keskittymää ei tiettävästi ole muualla. Kurjenrahkaan avautunut Nuotiomaailma on tässä mielessä ainutlaatuinen.

Säästökuurille joutunut Metsähallitus käy parhaillaan neuvotteluja siitä, mistä palveluista karsitaan. Suurennuslasin alla ovat esimerkiksi kalusto sekä tuhannet rakennukset ja taukopaikat.

Yrittäjä Olli Järvenkylä uskoo, että Metsähallituksen säästöt voivat lisätä maksullisten palveluiden tarvetta.

Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Henrik Jansson kertoo Ylelle, ettei ilmaisten tulentekopaikkojen vähentäminen ole tällä hetkellä suunnitelmissa.

Hänen mukaansa myös Metsähallituksella on joissakin kohteissa yrityksille vuokrattavia tulentekopaikkoja.

Olli Järvenkylän avaama Nuotiomaailma on sekä yksittäisten retkeilijöiden että ryhmien vuokrattavissa. Kyseessä on hänen mukaansa kokeilu, joka jatkuu syyskuun loppuun saakka.

Nuotiopaikat eivät ole käytössä metsäpalovaroituksen ollessa voimassa.

Jaa.
Exit mobile version