sunnuntai, 7 heinäkuun

Hyväksikäyttötapausten nuorimmat uhrit ovat 8-vuotiaita.

Sosiaalisen median tilauspalvelu Onlyfansissa on esiintynyt lasten hyväksikäyttömateriaalia, käy ilmi uutistoimisto Reutersin selvityksestä.

Onlyfans on tullut tunnetuksi erityisesti seksuaalisen sisällön myynti- ja ostopaikkana.

Uutistoimisto etsi tapauksia yli 250 Yhdysvaltain suurimmalta lainvalvontaviranomaiselta. Niistä 30 tapausta käsitteli lapsipornoa Onlyfansissa vuosina 2019–2024. Uhrien iät vaihtelivat 8–17 ikävuoden välillä.

Sivusto lupailee, että se on tiukasti rajoitettu vain aikuisten käyttöön, ja että kaikki lasten seksuaalinen hyväksikäyttömateriaali poistetaan alustalta. Toimitusjohtaja Keily Blair muun muassa kertoi puheessaan viime vuonna, että he tietävät kaikkien alustalla olevien iän ja identiteetin, eikä alle 18-vuotiaita sallita.

Tapauksista kuitenkin ilmeni, että Onlyfans sisältää salakuvattua seksuaalista hyväksikäyttöä sekä chatpalvelun kautta jaettua lasten hyväksikäyttömateriaalia.

Lisäksi palvelua itse käyttävät alaikäiset ovat saattaneet lainata tuttavansa henkilöllisyystodistusta ikänsä varmentamiseksi. Alaikäisiä hyväksikäyttäneet taas saattavat käyttää täysi-ikäisten naisten henkilöllisyystodistuksia tilien luomiseen.

Jaa.
Exit mobile version