perjantai, 11 lokakuun

Karhu on liikkunut pääasiassa öisin ja vaikuttaa väistävän ihmisiä, poliisi kertoo. Peto on liikkunut asutusten pihoilla.

Riistakeskus on antanut Loviisan alueella liikkuvasta karhusta karkotuspäätöksen.

Itä-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut karhusta havaintoja asutusten pihoilta. Karhu on myös kaatanut runsaasti roskapönttöjä.

Poliisin tietojen mukaan karhu on liikkunut pääasiassa öisin ja vaikuttaa välttelevän ihmisiä. Eläimestä on tiedossa vain harvoja näköhavaintoja.

Poliisi ja riistakeskus seuraavat Loviisan karhun tilannetta. Poliisi pyytää, että ihmiset ilmoittaisivat karhun piha- tai kesämökkikäynneistä oman alueensa petoyhdyshenkilölle. Petoyhdyshenkilö varmistaa havainnon luotettavuuden ja kirjaa havainnot.

– Jos suurpeto ei poistu paikalta ihmisen havaittuaan tai peloton suurpeto lähestyy ihmistä, tulee havainnosta ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112, sanoo ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi kertoo, että paras tapa ennalta ehkäistä karhun vierailu pihapiirissä on poistaa pihalta karhuja houkutteleva ravinto. Karhulla on erinomainen hajuaisti, jonka avulla se löytää ravintoa myös ihmisasutusten läheisyydestä.

Jaa.
Exit mobile version