sunnuntai, 8 syyskuun

Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmä käsitteli apulaispormestari Ilkka Sasin asemaa kolmisen tuntia. Tämän jälkeen kokoomuksen puheenjohtajisto poistui Tampere-talosta yöhön.

Rikoksista epäillyn apulaispormestari Ilkka Sasin (kok.) aseman käsittely keskeytyi maanantaina valomerkkiin.

Tampereen kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmä aloitti kokouksensa Tampere-talossa iltaseitsemän aikaan heti kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen. Asiaan ei kuitenkaan saatu vielä iltakymmeneen mennessä päätöstä. Käsittely keskeytyi, kun Tampere-talo sulki ovensa kymmenen maissa ja asianosaisten tuli poistua tiloista kesken kaiken.

Kokoomuksen puheenjohtajisto ja Sasi aikoivat jatkaa asian puimista toisaalla. Puheenjohtajisto ja Sasi suuntasivat kohti Tampere-talon takana sijaitsevaa paikoitusaluetta ja katosivat.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Anne-Mari Jussila (kok.) ei halunnut kommentoida Sasin asemasta käytyä keskustelua tai keskustelun jatkopaikkaa illalla. Hän totesi kokoomuksen tiedottavan asiasta, kun sen aika on.

Ilkka Sasia epäillään seksuaalisesta ahdistelusta sekä alkoholirikoksesta. Esitutkinta on Sisä-Suomen poliisissa käynnissä. Rikoskomisario Tommi Juvonen vahvisti Ylelle viime viikolla, että poliisi tutkii epäiltyä seksuaalista ahdistelua ja alkoholirikosta 15.–16. joulukuuta 2023 Tampereella. Samaan kokonaisuuteen liittyen poliisi tutkii kunnianloukkausta. Poliisi ei ole kommentoinut nimiä tai ketä epäilyt koskevat.

Sasi itse tiedotti olevansa lisäksi asianomistajana esitutkinnassa olevassa tapauksessa, jossa nimikkeitä ovat muun muassa kiristyksen yritys ja laiton uhkaus.

Sasi on paitsi apulaispormestari, myös Tampereen kaupunginvaltuutettu sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu.

Korjaus 10.6. kello 23:12: Korjattu kirjoitusvirhe.

Jaa.
Exit mobile version