perjantai, 20 syyskuun

Weinstein oli hiljattain kiidätetty vankilasta sydänleikkaukseen.

Pitkää seksuaalirikostuomiota istuva entinen elokuvamoguli Harvey Weinstein kiisti keskiviikkona oikeudessa New Yorkissa uuden häntä vastaan nostetun seksuaalirikossyytteen.

Manhattanin piirisyyttäjä Alvin Braggin mukaan kyse on tapauksesta, jonka väitetään tapahtuneen newyorkilaisessa hotellissa huhti-toukokuun vaihteessa vuonna 2006. Weinsteinin väitetään tuolloin syyllistyneen naisen väkivaltaiseen seksuaaliseen häirintään.

– Tutkinta on yhä meneillään, Bragg lisäsi.

Juttua käsittelevä tuomari Curtis Farber määräsi seuraavaksi istuntopäiväksi 2. lokakuuta.

Kalpealta ja hauraalta näyttänyt 72-vuotias Weinstein oli paikalla oikeussalissa ja istui pyörätuolissa. Hänet oli reilu viikko sitten kiidätetty newyorkilaisesta vankilasta sairaalaan sydänleikkaukseen.

Istuu 16 vuoden tuomiota

Weinstein istuu parhaillaan 16 vuoden tuomiota, kun hänet tuomittiin raiskauksesta Kalifornian osavaltiossa. Hänet tuomittiin myös New Yorkissa vuonna 2020 raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä 23 vuoden vankeuteen.

New Yorkin muutoksenhakutuomioistuin kuitenkin hylkäsi jälkimmäisen tuomion viime huhtikuussa ja Weinstein on odottanut syytteiden uudelleenkäsittelyä. Sen oli tarkoitus alkaa 12. marraskuuta, mutta syyttäjät ilmoittivat keskiviikkona pitävänsä päivää epärealistisena.

Weinstein oli viime vuosikymmenen lopulla sosiaalisen median kautta levinneen me too -kampanjan keskiössä, kun lukuisat naiset kertoivat joutuneensa Weinsteinin ahdistelemaksi tai raiskaamaksi.

Weinstein oli pitkään yksi elokuvateollisuuden vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Hän perusti yhdessä veljensä Bob Weinsteinin kanssa Miramax Films -elokuvayhtiön, josta tuli erittäin menestyksekäs. Yhtiö myytiin myöhemmin Disneylle.

Yhtiön tuottamia elokuvia ovat esimerkiksi Pulp Fiction ja Rakastunut Shakespeare.

Jaa.
Exit mobile version