perjantai, 17 toukokuun

Joensuun perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jussi Wihonen uskoo, että Timo Vornanen eroaa puolueesta itse.

Timo Vornasen erottaminen eduskuntaryhmästä ei toistaiseksi vaikuta hänen asemaansa Joensuun kaupunginvaltuutettuna.

Perussuomalaiset päätti torstaina iltapäivällä erottaa Timo Vornasen eduskuntaryhmästä. Yksimielisen päätöksen perusteena on luottamuspula.

Sen sijaan kaupunginvaltuutetun erottaminen edellyttää kuuden kuukauden vankeustuomiota. Mikäli Vornanen saa rikossyytteen, voidaan hänet pidättää Joensuun kaupunginvaltuutetun toimestaan.

– Uskon tässä tapauksessa, että Vornanen toimii itse ja eroaa kaupunginvaltuustosta ja puolueesta, Joensuun perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jussi Wihonen tuumaa.

Joensuulainen Vornanen oli osallisena ampumavälikohtauksessa yökerhon edustalla Helsingissä viime viikolla. Häntä epäillään tällä hetkellä vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Jussi Wihonen kertoo olevansa yllättynyt ja järkyttynyt Vornasen rikosepäilyistä. Hänen mielestään olisi vain kohtuullista, että kansanedustaja ja poliisi, joka vie baariin aseen ja käyttää sitä humalassa, eroaisi itse tehtävistään.

Timo Vornasen tapausta käsiteltiin jo maanantaina Joensuun kaupunginhallituksen kokouksessa. Toistaiseksi kaupungin luottamushenkilöt eivät voi tehdä tapauksen suhteen mitään.

– Mutta mikäli henkilö erotetaan puolueesta, on hänet erotettava myös valtuustoryhmästä, Jussi Wihonen tarkentaa.

Timo Vornanen on torstaina pyytänyt anteeksi tapahtunutta. Hän sanoo katsovansa, että eduskunnasta eroamiselle tai erottamiselle ei ole kuitenkaan olemassa juridista perustetta, kun esitutkinta on yhä keskeneräinen eikä tapauksesta ole lainvoimaista tuomioistuimen päätöstä.

Jaa.
Exit mobile version