sunnuntai, 7 heinäkuun

Seurakunnan mukaan vetäjän vaihtoon vaikutti Merikarvian tapahtumien saama iso julkisuus. Kirkkohallituksen mukaan ristiriidat ovat harvinaisia.

Lore Korpelainen,

Jenni Joensuu

Kankaanpään seurakunnan rippileirillä vaihdettiin pappia kesken leirin juhannuksena.

Tilanne leiriläisten ja vetäjän välillä kiristyi, kun nukkumaanmenosta syntyi erimielisyyttä.

– Siinä äänenpainot vähän kasvoivat, ja tilanne kärjistyi sen verran, että kaksi leiriläistä lähti kotiin. He palasivat seuraavana päivänä leirille, kertoo Kankaanpään seurakunnan nuorisotyön johtaja Juha Erkkilä.

Erkkilän mukaan tapahtumiin ei liittynyt päihteitä.

– On aika tyypillinen tilanne rippileirillä, että tällaisista asioista voi syntyä erimielisyyttä.

Vetäjän vaihtaminen harvinaista

Erkkilän mukaan papin vaihtaminen kesken leirin on hyvin harvinaista. Aiemmin tähän on Kankaanpäässä jouduttu vain vetäjän sairastumisen vuoksi.

– Vetäjän vaihtamiseen päädyttiin nyt poikkeuksellisesti, koska Merikarvian tapaus on niin tuoreessa muistissa ja se oli isosti otsikoissa. Vetäjää ei todennäköisesti olisi vaihdettu ilman Merikarvian tapahtumia.

Merikarvialla seurakunnan rippileiri keskeytettiin kesäkuussa, koska kirkkoherraa epäillään alkoholin käytöstä ja epäasiallisista seksuaalissävytteisistä huomautuksista.

Kankaanpään leirin veti loppuun kirkkoherra.

Leiritoiminta muuttunut

Kirkkohallituksessa ei tilastoida työntekijöiden vaihtamiseen liittyviä syitä tai määriä. Hyvin harvinaisia ne kuitenkin ovat, sanoo yksikön johtaja Jarmo Kokkonen.

– Joskus työntekijä voi joutua lähtemään leiriltä henkilökohtaisten tai terveydellisten syiden takia, mutta ristiriitatilanteet ovat harvinaisia.

Rippikouluryhmiä on koko maassa noin 1 200 vuodessa. Kokkosen mukaan leiritoiminta on muuttunut haastavammaksi vuosi vuodelta.

– Nuorilla ei ole ehkä tottumusta siihen, että leirillä sitoudutaan yhteisiin sääntöihin, jotka voivat olla erilaisia kuin mihin on kotona totuttu.

Rippileirin vetäjän vaihdosta kertoi ensin Iltalehti.

Juttua muokattu 3.7. klo 11:24: Lisätty kirkkohallituksen kommentit.

Jaa.
Exit mobile version