sunnuntai, 22 syyskuun

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta Purolankadulla hieman ennen kuutta sunnuntaiaamuna.

Varpu Kiviranta,

Jenni Mehtonen

Kemissä Purolankadulla syttyi varhain sunnuntaiaamuna tulipalo, jonka takia 15 ihmistä evakuoitiin kahdesta eri talosta, kertoo Lapin pelastuslaitos. Heistä kymmenelle sosiaalitoimi järjesti tilapäismajoituksen paikallisesta hotellista.

Evakuoitujen joukossa ovat myös viereisen rivitalon asukkaat.

Palo syttyi 12 huoneiston rivitalossa talon päädyssä. Kyseessä on tasakattoinen tiilitalo. Pelastuslaitos sai tiedon palosta hieman ennen kuutta aamulla.

Lapin poliisi kertoi myöhemmin sunnuntaina, että paloa epäillään tuhotyöksi. Yksi henkilö otettiin kiinni paloon liittyen. Lisäksi poliisin mukaan kaikki talossa kirjoilla olleet henkilöt on tavoitettu, eikä paikalta ole löytynyt menehtyneitä.

Päivystävä palomestari Timo Nyholm Lapin pelastuslaitokselta kertoo, että palo on ollut todella voimakas ja pelastuslaitoksen saapuessa paikalle tunnelma kohteessa oli kaoottinen ja ihmisiä oli ulkona.

Paikalla on kaivuri purkamassa talon rakenteita, jotta palo saadaan sammumaan ja estettyä sen leviäminen viereiseen rivitaloon.

Kriisityöntekijä auttaa paikalla olevia ihmisiä

Palopaikalla oleva Ylen toimittaja Risto Koskinen kertoo, että palanut rivitalo on sammutustöiden seurauksena käytännössä revitty kahtia. Päivystävän palomestarin mukaan rivitalo on tuhoutunut täysin.

Paikalla olevat ihmiset ovat hämmentyneitä ja paikalla on myös kriisityöntekijä keskustelemassa ihmisten kanssa.

Sammutustyöt kestävät palopaikalla vielä arviolta useita tunteja.

Kyseinen rivitalo sijaitsee Kemissä parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Palopaikan läheisyydessä on rivitalojen lisäksi myös kerrostaloja sekä vanhusten palvelutalo ja lähistöllä sijaitsee myös omakotitaloja. Alue on tiiviisti asutettua.

Lähialueille annettu vaaratiedote ohi

Lapin pelastuslaitos antoi palon takia vaaratiedotteen. Vaaratiedote on nyt purettu.

Palosta aiheutui savuhaittaa Kemin Purolan ja Karihaaran alueille ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa.

Savunmuodostus alueella on nyt vähentynyt. Rakennuspalosta ei aiheudu enää vaaraa lähialueen asukkaille.

Päivitetty 8.9. kello 17.26: Päivitetty poliisin tiedoilla.

Jaa.
Exit mobile version