sunnuntai, 20 lokakuun

Hallituspuolueista RKP ja kristillisdemokraatit aikovat äänestää opposition tavoin, että sekä sairaalaverkkoa että alkoholin kotiinkuljetusta koskevien lakiesitysten mietinnöt valmistellaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Hallituspuolueista kokoomus ja perussuomalaiset haluaisivat sairaalaverkkoa koskevan esityksen hallintovaliokuntaan ja alkoholin kotiinkuljetusta koskevan esityksen talousvaliokuntaan.

Asiasta äänestetään huomenna eduskunnassa.

Eduskunnan puhemiesneuvosto esitti keskiviikkona kokoomuksen ja perussuomalaisten jäsenten äänin, että sairaalaverkkoesityksestä tekisi mietinnön hallintovaliokunta ja alkoholin kotiinkuljetuksesta talousvaliokunta. Sote-valiokunta antaisi molemmista vain lausunnot.

Eduskunnan valiokuntaoppaan mukaan hallintovaliokunnalle kuuluvat muun muassa hyvinvointialueiden yleinen lainsäädäntö, aluejako ja rahoitusjärjestelmän yleinen lainsäädäntö.

Talousvaliokunnalle kuuluvat muun muassa elinkeinot ja toimivat markkinat ja sosiaali- ja terveysvaliokunnalle muun muassa sosiaali- ja terveydenhuolto ja sen rahoitus.

Sote-valiokunnan kiire perusteluna kokoomuksesta ja perussuomalaisista puolustettiin keskiviikkona puhemiesneuvoston ratkaisua sosiaali- ja terveysvaliokunnan kiireellä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Mia Laiho (kok.) sanoi täysistunnossa, että valiokunta on suuren työtaakan alla. Laiho vetosi valiokuntaoppaan kohtaan, jonka mukaan näin voisi toimia, jos valiokunta ei kiireiden takia pysty käsittelemään asiaa sovitussa aikataulussa.

Halla-aho ei kommentoi

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen on kohdistanut katseensa puhemiesneuvoa johtavaan puhemies Jussi Halla-ahoon (ps.).

– Pidän hyvin erikoisena sitä, että puhemies Halla-aho ei puuttunut tässä tapauksessa tähän päätökseen, vaan toi puhemiesneuvoston esityksen eduskunnan saliin eikä asettunut puolustamaan niitä vakiintuneita normaaleja toimintatapoja, joita eduskunnassa pidetään, Tuppurainen sanoi keskiviikkona toimittajille eduskunnassa.

Halla-aho ei torstaina halunnut kommentoida asiaa STT:lle eduskunnassa.

Jaa.
Exit mobile version