perjantai, 17 toukokuun

Henriksson luottaa Ahvenanmaan ääniin ja ehkä muita puolueita ahkerammin äänestäviin ja lojaaleihin kannattajiin.

Ruotsalaisen kansanpuolueen RKP:n puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Anna-Maja Henriksson ei säikähtänyt Ylen eurovaalimittauksen tulosta, jonka mukaan RKP menettäisi ainoan paikkansa europarlamentissa.

Henrikssonin mielestä RKP on ehkä kuitenkin hiukan mittauksia suurempi europuolue. Kirvestä ei ole vielä heitetty kaivoon.

– Tiedämme sen, että ei ole helppoa pitää paikkaamme europarlamentissa, mutta kyllä se on edelleen mahdollista.

– Mitä kyselyssä ei tullut esille, on muun muassa se, että Ahvenanmaahan on RKP:lle tärkeä alue ja sieltä viime EU-vaaleissa meille tuli noin vajaat 10 000 ääntä. Lisäksi kyselyssä oli ilmeisesti laskettu, että äänestysaktiivisuus olisi noin 70 prosenttia. Tiedetään se, että yleensä EU-vaaleissa aktiivisuus ei ole niin korkea, Henriksson laskee.

– Nämä huomioon ottaen tilanteemme on parempi kuin ensi silmäyksellä näyttäisi.

Henrikssonin mukaan puolue on saanut kehysriihessä tuloksia, joista on tultu kiittämään ja nyt lähtökuopissa on 20 innostunutta eurovaaliehdokasta. Henriksson uskoo tuulen kääntyvän suotuisammaksi, kunhan vaalikampanjointi pääsee kunnolla alkamaan.

Suuri kysymys on saada ihmiset liikkeelle ja äänestämään. Henriksson luottaa tässä puolueensa kannattajakuntaan.

– Yleensä RKP:llä on hyvin lojaali äänestäjäkunta ja meidän äänestäjät käyvät myös EU-vaaleissa ehkä vähän aktiivisemmin kuin monen muun puolueen äänestäjäkunta. Se puhuu sen puolesta, että voisimme onnistua.

Hänen mielestään vaalityötä on tosin tehtävä tarmokkaasti, sillä koskaan ei saisi olla liian varma mistään.

– Jokainen vaali on aina uusi vaali, ja äänestäjien luottamus on voitettava aina uudelleen.

Jaa.
Exit mobile version