perjantai, 18 lokakuun

Politiikan asiantuntija Timo Soini pitää kuluvan viikon nikotiinipussiselkkausta poikkeuksellisena ja RKP:n moraalille pysyvänä kolauksena.

Nikotiinipussien makuvariaatiot ja niihin liittyvä lainsäädäntö nostatti hersyvää keskustelua Ylen aamun Jälkiviisaat-osiossa perjantaina.

RKP:n entisen puheenjohtajan ja nykyisen europarlamentaarikon Anna-Maja Henrikssonin (r.) on syytetty junailleen pietarsaarelaisen yrityksen maut osaksi hallituksen lakiesitystä ja suosineen siten oman kotipaikkakuntansa yritystä. Henriksson on kiistänyt väitteen.

Viimeisimpänä käänteenä sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esitti, että eduskunnan hyväksymä laki jätetään vahvistamatta.

Ylen Jälkiviisaissa aihetta puivat opiskelija Emilia Uljas, kielitieteilijä Janne Saarikivi sekä perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini.

RKP halusi sisällyttää laissa sallittaviin nikotiinipussimakuihin rosmariinin, inkiväärin, puun ja teen. Keskustelijoissa hilpeyttä herätti se, kuka sallitut maut tarkistaisi.

– Esimerkiksi teetä ja puutakin voi olla monen makuista, Janne Saarikivi vitsaili.

– Vakavasti ottaen herää tietenkin kysymys, että kuinkahan paljon meillä mahtaa olla muita lakeja, joissa joku yritys on päässyt vaikuttamaan lain sisältöön samalla tavalla, hän jatkoi.

Päivänpolitiikasta vetäytynyt Timo Soini pitää tapausta poikkeuksellisena. Hänen mukaansa RKP on ollut ”moraalinen sormenheristelijä” muita puolueita kohtaan.

– Tästä tulee pysyvä ruttu siipeen. Nyt on käsi syvällä piparipurkissa, kyynärpäätä myöten, ja käry kävi.

Soinin mukaan Anna-Maja Henriksson on päässyt asiassa vähällä, koska ministerinsalkku periytyi aiemmin Anders Adlercreutzille (r.).

– Jos hän olisi istuva ministeri ja tämä olisi tullut ilmi, niin siellä olisi henkilökohtainen epäluottamuslauseke meneillään.

Katso koko keskustelu alta:

Jaa.
Exit mobile version