lauantai, 18 toukokuun

Valokuvaaja Ville Juurikkalaa on aina viehättänyt kirkkojen tunnelma. Nyt hän toteuttaa yhden haaveensa Tampereella Kalevan kirkkosalissa.

Kalevan kirkkosalissa Tampereella esiintyy parhaillaan yli 40 tunnettua muusikkoa. Tosin tällä kertaa hyvin hiljaa ja paikoillaan, sillä kyseessä on valokuvaaja Ville Juurikkalan näyttely Rock Ikonit.

– Kirkoissa pidetään usein konsertteja, ja myös rockyhtyeet käyvät niissä soittamassa. Ajattelin, että olisipa hienoa pitää siellä näyttely, Juurikkala kertoo.

Juurikkala sai myytyä ideansa kirkkopalveluiden kehityspäällikkö Jari Kupiaiselle. Kirkkopalveluiden lisäksi myös Tampereen seurakunnat lähtivät mukaan näyttelyn järjestämiseen.

Muutaman kirkkokatselmuksen jälkeen paikaksi valikoitui Kalevan kirkkosali. Kirkon jylhyys ja iso tila viehätti Juurikkalaa.

– Hyvin monissa ottamissani kuvissa on mukana rauhan tunnelma. Siksi kirkkotila tuntui hyvin luontevalta tilalta näyttelylle.

Mukana olevat valokuvat Juurikkala on miettinyt kirkkoon ja sen tunnelmaan sopiviksi. Esimerkiksi vahvaa aggressiota tai vihaa kuvaavat otokset on jätetty pois.

– Eihän rockyhtyeetkään soita niitä kaikista rankimpia kappaleitaan hirveällä säröllä kirkossa. Samalla tavalla ajattelen, etteivät kaikki valokuvatkaan sovi tänne.

Videolla Ville Juurikkala kertoo tarkemmin ajatuksistaan kirkon ja rock-musiikin yhdistämisestä.

Rauha tulee luonnostaan

Juurikkala tunnetaan erityisesti rockmuusikoiden kuvaajana ja on tullut tunnetuksi muun muassa Hanoi Rocksin, Nightwishin ja HIMin luottokuvaajana.

Hänen kameraansa on taltioitunut paljon myös ulkomaalaisia artisteja, kuten Guns N’ Roses -yhtyeen Slash, Aerosmithin Steven Tyler ja Linkin Park -yhtyeen Chester Bennington.

Juurikkalaa kiehtoo erityisesti se, että rockmaailman ihmiset tunnetaan usein huutamisesta ja räyhäämisestä lavalla.

– Oikeastaan he ovat tosi rauhallisia ja seesteisiä ihmisiä – varsinkin hevarit.

Juurikkalan mukaan kuvaustilanteessa rauhallisen tunnelman luominen on tullut kuvattavilta hyvin luonnostaan. Siihen ei ole hänen mukaansa koskaan joutunut ohjaamaan ketään.

– Tämä koskee ihan kaikkia kuvattaviani. Kaikissa ihmisissä on rauha, eikä läpeensä rauhatonta ihmistä minusta ole olemassakaan, Ville Juurikkala sanoo.

Kun Slash laittoi viestin

Juurikkala ei osaa nimetä itselleen tärkeintä tai merkityksellisintä kuvaa näyttelystä. Joukossa on kuitenkin yksi kuva, joka herättää erityisen vahvan tunteen.

Kuvassa on Guns N’ Roses -yhtyeen kitaristi Slash.

Juurikkala kertoo lapsuudessaan fanittaneensa Metallicaa ja Guns N’ Rosesia. Hän haaveili, että saisi kuvata vaikka levynkannen jommalle kummalle yhtyeelle.

Vuonna 2010 Juurikkala sai sähköpostin Slashilta ja pyynnön kuvata livealbuminsa kansi.

– Se oli jo todella lähellä sitä alkuperäistä unelmaani ja onhan se selvä, että sellainen tekee suuren vaikutuksen.

Jaa.
Exit mobile version