lauantai, 18 toukokuun

Uusi luksushotelli on ollut vireillä yli 10 vuotta, mutta lupa heltisi vihdoin rakentamiselle. Rakennustyöt alkavat jo ensi syksynä.

Rovaniemen keskustaan nouseva yhdeksänkerroksinen hotelli on saanut rakennusluvan. Asiasta päätti keskiviikkona Rovaniemen ympäristölautakunta.

Hotellin rakentaa rovaniemeläisen Mikael Gröhnin perheyritys, jolla on jo ennestään yksi luksushotelli kaupungissa.

Gröhn kertoo, että suunnitelmissa on tasokas hotelli, jonka ylimpään kerrokseen tulee näköalaravintola sekä kylpylä, jossa on kolme allasta.

– Se on pienoiskylpylä, joka on tarkoitettu hotellin asiakkaille, Gröhn sanoo.

Gröhnin perhe omistaa palkitun Arctic Light -hotellin, jonka esimerkiksi kansainvälinen matkailusivusto Tripadvisor valitsi vuoden hotelliksi vuonna 2017.

Gröhnin mukaan uudesta hotellista tulee tätäkin hienompi.

– On tarkoitus tehdä yksi Pohjoismaiden parhaimmista hotelleista.

Hotelli tulee ydinkeskustaan

Napapiiri Hotel -nimeä kantava hotelli rakennetaan ydinkeskustaan Gröhnin perheyrityksen omistaman City Hotellin viereiselle tontille. Uudisrakennuksen tieltä puretaan parkkihalli.

Gröhn kertoo, että parkkihallin purkaminen on tarkoitus aloittaa jo kesäkuussa ja hotellin rakentaminen ensi syksynä. Avajaisia voitaisiin viettää kesällä 2026.

Hotelliin tulee 135 huonetta ja kooltaan 8 500 neliömetrin kokoinen rakennus vastaa kolmea ja puolta kerrostaloa.

Investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Gröhnin mukaan hankkeeseen pyrittiin saamaan myös EU-tukea, mutta sitä ei ole saatu.

– Ihan pankkilainalla rakennetaan, hän kuvailee.

Gröhnin hotellihanke on ollut vireillä yli 10 vuotta. Vielä vuonna 2011 tavoitteena oli 12-kerroksinen tornihotelli, johon Rovaniemen kaupunki suhtautui penseästi.

Hanketta ovat hidastaneet koronakriisi ja Venäjän hyökkäyssota, mutta myös valitukset sekä kaupungin vaatimukset parkkipaikkojen suhteen. Nykyisen suunnitelman mukaan hotelliin rakennetaan maanalainen parkkihalli.

Vireillä muitakin hotellihankkeita

Rovaniemelle on vireillä useita muitakin hotellihankkeita. S-ketjuun kuuluva Osuuskauppa Arina suunnittelee ydinkeskustaan 18-kerroksista hotellia

Yksityinen Lapland Hotels -ketju puolestaan aikoo rakentaa Rovaniemelle kahteen kohteeseen. Kemijoen varteen Valionrantaan suunnitellaan kongressihotellia, johon tulisi myös kylpylä.

Ounasvaaran laelle yhtiö suunnittelee lisää matkailurakentamista, mutta asemakaavan muutosta ei ole vielä hyväksytty.

Viime vuosina matkailu on kuitenkin kasvanut rajusti Rovaniemellä, ja majoituspaine on kohdistunut lyhytvuokraukseen.

Esimerkiksi Airbnb-bisneksen avulla monet kaupunkilaiset ovat tienanneet, mutta lyhytvuokrauksen haitat ovat myös aiheuttaneet harmaita hiuksia.

Jaa.
Exit mobile version