torstai, 24 lokakuun

Ruotsidemokraatteja edustava Weimers sanoo, että julkinen tuomitseminen tai vihaiset kirjeet eivät auta vaan nyt on toimittava lujasti ja päättäväisesti.

Anu Kerttula,

Risto Mattila

Ruotsidemokraattien EU-parlamentaarikko Charlie Weimers haluaisi ”likvidoida” eli teloittaa ”Kurdikettuna” tunnettu jengijohtaja Rawa Majidin.

Majidin uskotaan olevan tällä hetkellä Iranissa.

Weimers itse siteeraa Israelin tiedustelutietoja, joiden mukaan ”Kurdikettu” on nyt Iranin palveluksessa. Weimersin mukaan Iran olisi määrännyt jopa murhia tehtäväksi Ruotsin maaperällä.

Weimersin mukaan nyt on aika iskeä takaisin.

– Yhdysvalloilla, Isolla-Britannialla ja muilla oikeusvaltioilla on mahdollisuus likvidoida ihmisiä muissa maissa, kun he eivät ole oikeusvaltion käytettävissä. Sen pitäisi olla mahdollista äärimmäisissä poikkeustapauksissa, hän sanoi.

Hän viittaa myös Yhdysvaltojen drooni-iskulla tappamaan al-Qaida-taistelijaan. Yhdysvallat tappoi tiettävästi Anwar al-Awlakin Jemenissä.

Weimers sanoo, että julkinen tuomitseminen tai vihaiset kirjeet eivät auta vaan nyt on toimittava lujasti ja päättäväisesti.

– [Jengejä] ei pelota ennen kuin teemme yhteistyötä Yhdysvaltojen ja Israelin kanssa kolmansissa maissa turvassa olevien jengijohtajien likvidoimiseksi.

Weimarsin puheille kovaa kritiikkiä

Weimersin poikkeuksellinen ehdotus on herättänyt kovaa kritiikkiä Ruotsissa.

Esimerkiksi oikeusvaliokunnan puheenjohtaja, niin ikään ruotsidemokraatteihin kuuluva Richard Jomshof korostaa, ettei kyse ole puolueen linjasta.

Weimerin ajatus tyrmätään myös hallituksen riveissä.

– Ruotsin viranomaiset eivät likvidoi ihmisiä. Se ei kuulu oikeusvaltioon, sanoo oikeusministeri Gunnar Strömmerin lehdistösihteeri Caroline Opsahl Ruotsin yleisradioyhtiön, SVT:n uutisille antamassaan kommentissa.

Sosialidemokraattien tiedottaja Teresa Carvalho kommentoi Weimersin ehdotusta kevytmieliseksi ja kritisoi ruotsidemokraatteja.

– Tästä näkee, millainen ääripuolue he ovat ja kuinka kevytmielisesti he suhtautuvat vakavan rikollisuuden torjuntaan. Ruotsi ansaitsee parempaa. Se, että hallitus tekee yhteistyötä puolueen kanssa, on masentavaa.

Jaa.
Exit mobile version