sunnuntai, 6 lokakuun

Tukholmalaisnuorten kesäiset ulkomaanmatkat vaikuttavat muodostuneen lyhyessä ajassa jonkin muotoiseksi perinteeksi, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.

Kroatian suosituimpiin lomakohteisiin lukeutuva Split on tällä viikolla täyttynyt tukholmalaisista lukiolaisista, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.

– Tällä hetkellä ruotsia kuule aivan jokaisen kadun kulmassa, nuorten perässä Splitiin matkannut SVT:n toimittaja Karin Fallenius toteaa.

Splitin ruotsalaisturistien joukossa korostuvat erityisesti vuonna 2006 syntyneet nuoret. Heitä on kaupungissa SVT:n mukaan ainakin useita satoja.

Ikäluokka on juuri päättänyt lukion toisen vuoden. Heistä useat eivät ole vielä täyttäneet 18 vuotta.

– En tiedä, mistä tässä oikein on kyse. Ei tätä ole mainostettu missään Googlessa, mutta kaikki nollakutoset ovat Splitissä, tukholmalainen 06-ikäluokkaa edustava Themin sanoo SVT:lle.

– Täällä on aivan erilaista kuin Tukholmassa. Täällä saat tehdä mitä haluat, eikä sinun tarvitse olla edes 18-vuotias, Tea Snidare, hänkin vuonna 2006 syntynyt tukholmalainen, sanoo.

Snidare kertoo itse täyttävänsä 18 vasta syyskuussa. Hänen mukaansa 06 syntyneet tukholmalaiset vaikuttavat vallanneen koko kaupungin.

– Paikkoihin on vaikea päästä sisään väenpaljouden vuoksi.

Kyseessä on viime vuosina perinteeksi muodostunut tukholmalaisviikko, jolloin Tukholman lukiolaiset matkustavat viikoksi ulkomaille juhlimaan.

Matkojen ajankohdaksi on valikoitunut viikko 27, joka on Ruotsissa viimeinen viikko ennen maan suurimman kesälomakauden alkamista.

SVT:n selvityksen mukaan tukholmalaisnuorten kesäiset ulkomaanmatkat vaikuttavat muodostuneen jonkin muotoiseksi perinteeksi, jossa lukion ensimmäisen vuoden päättäneet matkustavat Mallorcan Palmaan, toisen vuoden päättäneet Splitiin ja lukion vastikään päättäneet Kyproksen Ayia Napaan.

Niin sanotun tukholmalaisviikon alkuperä on toistaiseksi jäänyt hämärän peittoon. Tänä vuonna sen suosio on kuitenkin noussut aivan uudelle tasolle.

– Varasin matkan jo viime kesänä, sillä tiesin, että 04 ja 03 syntyneet ovat tehneet aiempina vuosina vastaavia matkoja. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, kuka tämän aikanaan aloitti, Filip Blomberg kertoo Splitissä uima-altaan reunalta.

– Kai tämä johtuu siitä, että kaikki haluavat tehdä kuten muutkin tekevät. Kun kuulet muiden sanovan ”miten siistiä Splitissä tulee olemaan”, muut haluavat seurata perässä, nimettömänä SVT:lle puhunut tukholmalaisnuori toteaa.

Katso lisää ruotsalaisnuorten mietteitä artikkelin päävideolta.

Jaa.
Exit mobile version