lauantai, 18 toukokuun

Malmössä järjestään viisuviikolla suuria mielenosoituksia. Erityisesti Gazan sota ja Israelin osallistuminen kilpailuun kuumentavat tunteita.

Jani Parkkari,

Elsa Osipova

Ruotsin Malmössä poliisi on kiristänyt turvatoimia ensi viikolla alkavan laulukilpailun alla. Maan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin odotetaan noin 100 000 viisufania.

Malmössä järjestetään viisuviikolla useita suuria mielenosoituksia, brittiläinen BBC kertoo. Erityisesti Gazan sota ja Israelin osallistuminen kilpailuun kuumentavat tunteita.

Malmöläiset ovat erityisesti huolissaan suurista väkijoukoista ja turvallisuudesta, selviää Sydsvenskanin mielipidekyselystä.

Lehden kyselyn mukaan kolme neljästä vastaajasta on niin huolissaan turvallisuustilanteesta, että aikoo Euroviisujen aikana välttää paikkoja, joissa yleensä liikkuu.

Vastaajista 55 prosenttia ilmoitti, että aikoo välttää kokonaan liikkumista Malmön areenan lähistöllä.

Poliisi valmistautunut terrorismiin

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoi huhtikuussa raportista, jossa käsitellään Euroviisuihin liittyviä uhkia.

Raportissa uhkiksi luetellaan muiden muassa erilaiset kyberhyökkäykset ja kansalaistottelemattomuus.

Lisäksi raportissa uhkaksi katsotaan islamististen terroristijärjestöjen mahdollinen toiminta. Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on jo aiemmin kertonut, että Ruotsi on väkivaltaisten terroristijärjestöjen ensisijainen kohde.

Ruotsi nosti viime vuonna koko maata koskevan terroriuhka-arvionsa tasolta 4 tasolle 5.

Euroviisujen finaali järjestetään lauantaina 11.5. Suomi kilpailee Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 7.5.

Jaa.
Exit mobile version