maanantai, 7 lokakuun

Ruotsin ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson joutuu selittämään yhteyksiään moottoripyöräjengin johtajaan.

Ruotsin ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimme Åkesson on joutunut kuumaan veteen häävieraansa takia.

Åkesson meni naimisiin 2. päivä lokakuuta, ja useiden satojen häävieraiden joukossa oli Comanches-moottoripyöräjengin Ruotsin osaston johtaja Robert Herdav.

Ruotsin poliisi luokittelee moottoripyöräjengin rikollisjärjestöksi.

Kun liivijengiläisen osallistuminen häihin tuli julki, Åkesson selitti asiaa hänen X-tilillään. Åkessonin mukaan Herdav on hänen vanhan ystävänsä kumppani ja ettei hän ole ollut tietoinen tämän taustasta tavattuaan tämän vain joitakin kertoja.

Aftonbladet-lehti paljasti kuitenkin tänään, ettei Åkessonin selitys pidä täysin paikkaansa. Herdav on ollut kutsuvieras useissa Åkessonin yksityisjuhlissa jo vuodesta 2016 lähtien.

Liivijengiläisen läsnäolo Åkessonin juhlissa on herättänyt ihmetystä useissa ruotsidemokraateissa, Aftonbladetin ruotsidemokraattilähde kertoo.

Ruotsidemokraatit toimivat tällä hetkellä Ruotsin hallituksen tukipuolueena oppositiosta käsin ja käyttävät maassa merkittävää valtaa.

Tanskalaislähtöinen liivijengi vallannut alaa Ruotsissa

Comanches-johtaja Herdav on saanut aikaisemmin tuomioita liikenne- ja talousrikoksista. Aftonbladetin mukaan hän oli aiemmin lyhyen aikaa liivijengi Bandidosin jäsen.

Tanskassa pidempään toiminut Comanches on viime vuosina laajentanut toimintaansa Ruotsiin. Iltasanomien viime vuonna haastatteleman asiantuntijan mukaan Comanches on joutunut Ruotsissa kahnauksiin Hells Angels -moottoripyöräjengin kanssa.

Jaa.
Exit mobile version