keskiviikko, 9 lokakuun

Elisan mukaan yhteistyön vaikutus Elisalle on pienentynyt viime vuosina. S-ryhmä sanoo kumppanuuksien tarkastelun olevan normaalia liiketoimintaa.

Ensi vuonna ei ole enää mahdollista saada S-ryhmän bonusta Elisan liittymistä. Bonusyhteistyö päättyy joulukuun viimeisenä päivänä.

Bonusta on pystynyt kerryttämään tänä vuonna enää joistakin Elisan 5G-puhelinliittymistä ja nettiliittymistä. Elisan mukaan uusien bonussopimusten rekisteröinti päättyi jo tämän vuoden alussa.

Asiakkaalle bonuksen menettäminen voi tarkoittaa kymmeniä euroja vuodessa. Summaan vaikuttavat bonusrajat ja kaikkien bonuksiin oikeutettujen ostojen määrä.

Bonuksen suuruus riippuu siis asiakkaan kuukaudessa tekemistä ostoista S-ryhmän toimipaikoissa ja kumppaneilla. Elisa kertoo, että yksi edellytys bonuksen saamiselle on ollut se, että laskun on maksettu kokonaan viimeistään laskun alkuperäisenä eräpäivänä.

Yhteistyön vaikutus Elisalle on pienentynyt

SOK:n asiakkuusjohtaja Heini Dahlström ja Elisan liiketoimintajohtaja Ilkka Pohtola eivät kommentoi sitä, kumpi taho halusi päättää yhteistyökumppanuuden. Kumpikin vetoaa sopimussuhteiden luottamuksellisuuteen.

Pohtola kertoo, että yhteistyö S-ryhmän kanssa on kestänyt pitkään. Se on ollut käynnissä jo Elisaa edeltävien tytäryhtiöiden kanssa.

– Nykymuodossaan se on jatkunut yli vuosikymmenen, Pohtola kommentoi sähköpostiviestissään.

Pohtola sanoo, että yhteistyön vaikutus Elisalle on pienentynyt viime vuosien aikana.

– S-ryhmän bonusta on pystynyt kerryttämään osasta liittymiä. Uusissa liittymissä bonusta ei ole ollut tarjolla. Asiakkaiden liittymän valintaperusteena bonuksen merkitys on pienentynyt ajan saatossa.

S-ryhmä tarkastelee kumppanuuksia säännöllisesti

Asiakkuusjohtaja Heini Dahlström sanoo, että pitkäaikaiset kumppanit ovat osuuskaupalle tärkeitä.

– Tarkastelemme kumppanuuksia aika ajoin osana normaalia liiketoimintamme. Osana tätä tarkastelua olemme sopineet bonusyhteistyön päättymisestä yhdessä Elisan kanssa, Dahlström kertoo sähköpostitse.

Joistakin osuuskaupoista on saanut bonusta jo 1980-luvulla, mutta koko maahan järjestelmä laajeni vuonna 1994. S-ryhmän mukaan 30 vuoden aikana asiakasomistajille on maksettu yli 8 miljardia euroa bonusta ja muita rahana maksettavia etuja.

Valtakunnallisten kumppaneiden lisäksi osuuskaupoilla on myös monia paikallisia bonuskumppaneita.

Bonusyhteistyön päättymisestä on kertonut aiemmin muun muassa Ilta-Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version