sunnuntai, 22 syyskuun

Tiistaina kannattaa varautua puuskaiseen etelätuuleen sekä maa- että merialueilla. Sää on silti laajasti aurinkoinen.

Ensi viikolla sää jatkuu pääosin aurinkoisena ja lämpimänä.

Alkuviikon aikana idässä oleva korkeapaine väistyy hitaasti, jolloin lännen matalapaine ja sen tuomat sateet pysyvät vielä Suomen länsipuolella.

Maanantaina ja tiistaina sää pysyykin pääosin aurinkoisena ja hellerajan rikkoutuminen silloinkin on mahdollisuuksien rajoissa, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Tänään sunnuntaina helleraja rikkoutui tänä kesänä jo 69. kerran, mikä on jälleen uusi ennätys. Samalla rikottiin myös syyskuun hellepäivien ennätys. Tänä vuonna syyskuussa on ollut jo kuusi hellepäivää. Aiempi ennätys oli vuodelta 1968.

Raumalla mitattiin sunnuntaina iltapäivästä 25,3 astetta. Helleraja ylittyi tänään myös Kokemäellä, Salossa, Turussa ja Mikkelissä.

Sää muuttuu tuuliseksi

Tiistaina Suomen länsirannikkoa lähestyy säärintama, mutta muualla Suomessa sää on edelleen laajalti aurinkoista. Lämpötilat ovat laajalti yli 20 asteen, paikoin 24 astetta.

Tiistaina voimistuva, Itä-Euroopan helteistä puhaltava lämmin etelätuuli voi olla puuskaista. Merialueilla tuuli voi olla puuskissa 17 metriä sekunnissa ja maa-alueillakin 15 metriä sekunnissa.

Keskiviikkona on sadekuuroja, mutta sää pysyy lämpimänä

Keskiviikkona Suomen ylittää hajanainen sadealue ja sadekuuroja voi tulla monin paikoin.

Lämpötila putoaa hetkeksi koko maassa alle 20 asteen, mutta torstaina sää lämpenee jälleen yli 20 asteen. Sadekuuroja voi tulla myös torstaina.

Ennusteen mukaan sää jatkuu vuodenaikaan nähden lämpimänä koko syyskuun alkupuolen.

Ylen sääsivun löydät täältä.

Jaa.
Exit mobile version