perjantai, 25 lokakuun

Terrafame valmistaa sähköautojen akkumateriaalia, jonka kysyntä on heikentynyt, kun liikenne sähköistyy aiemmin arvioitua hitaammin etenkin Euroopassa.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Valtion omistaman kaivos- ja akkumateriaaliyhtiö Terrafamen tulos on pysynyt tappiolla heinä–syyskuussa.

Yhtiö teki liiketappiota 14,3 miljoonaa euroa. Tappio on hieman pienentynyt huhti–kesäkuusta, jolloin sitä tuli 20,3 miljoonaa euroa.

– Liikenteen sähköistyminen on edennyt aiempia arvioita hitaammin erityisesti Euroopassa, mikä on vaikuttanut akkukemikaalien kysyntään, kertoo Terrafamen toimitusjohtaja Seppo Voutilainen yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö odottaa, että akkukemikaalien markkinatilanne jatkuu vaikeana ensi vuoteen asti. Terrafame saa kuitenkin liikevaihtoa myös sinkistä ja kuparista. Uraanin tuotanto on vasta ylösajovaiheessa.

Yhtiö teki heinä–syyskuussa liikevaihtoa 104,8 miljoonaa euroa. Liikevaihto on ollut laskussa viime vuoden lopulta lähtien. Akkukemikaalien liikevaihto kääntyi kuitenkin pieneen nousuun huhti–kesäkuuhun verrattuna.

Terrafame onnistui kääntämään käyttökatteensa positiiviseksi heinä–syyskuussa.

Käyttökate oli heinä–syyskuussa 12,7 miljoonaa euroa plussalla, kun se kävi huhti–kesäkuussa 2,4 miljoonaa euroa miinuksella.

Terrafame tuottaa Sotkamossa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia, kuparia ja uraania.

Terrafamen alueella työskentelee säännöllisesti noin 1 900 henkilöä. Terrafamen palveluksessa oli syyskuun lopussa 826 henkilöä.

Alueella työskentelee aliurakoitsijoiden palveluksessa nyt noin 400 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Pääosa lisäyksestä on henkilöstöä, joka rakentaa uutta toisen vaiheen liuotusaluetta nykyisen tehdasalueen luoteispuolelle.

Terrafamella on meneillään kehittämisohjelma, joka tähtää 10 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin.

Jaa.
Exit mobile version