maanantai, 20 toukokuun

Louhivedellä on havaittu aiemmin aikuisia norppia, joten kuutin syntymää on osattu alueella jo odottaa.

Mikkelin Louhivedelle on pitkästä aikaa syntynyt saimaannorpan kuutti.

Kevään norppalaskennoissa huomattiin neljän kuutin syntyneen kalastusrajoitusalueiden ulkopuolelle tai reunoille. Tämä tarkoittaa, että Ely-keskus aloittaa vesialueen omistavien osakaskuntien kanssa neuvottelut kalastusrajoitealueen laajentamisesta.

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan kuuttien selviäminen vaatii verkkokalastuskieltoa heinäkuulle saakka. Sen lisäksi norpille vaaralliset pyydykset tulisi alueilla kieltää ympärivuotisesti.

Pohjois-Savon Ely-keskuksen johtava kalatalousasiantuntija Teemu Hentisen sanoo, että Louhivesi on suosittua kalastusaluetta kesäisin. Hentinen uskoo osakaskuntien kanssa käytävien sopimusneuvotteluiden sujuvan hyvässä yhteishengessä.

– On kuitenkin olemassa mahdollisuus kalastaa muunakin aikana ja vaihtoehtoisilla välineillä. Eihän kalastusrajoitusalueen laajeneminen tarkoita, että kalastaminen tarvitsee lopettaa kokonaan.

Louhivedellä on havaittu aiemmin aikuisia norppia, joten kuutin syntymää on osattu alueella jo odottaa.

Louhiveden lisäksi uusista kalastusrajoituksista tullaan neuvottelemaan Etelä-Saimaalla ja Sulkavan lähivesillä. Näillä alueilla on kevään norppalaskennoissa löydetty kuutteja hyvin lähellä rajoitusalueiden rajaa.

Sopimukset uusista kalastusrajoitusalueista eivät synny hetkessä, joten nyt elykeskus pyytää paikallisia kalastajia välttämään verkkokalastusta vapaaehtoisesti. Hentinen uskoo, että alueen kalastajat noudattavat pyyntöä.

– Ei kukaan varmasti halua löytää norppaa verkostaan, Hentinen toteaa.

Jaa.
Exit mobile version