maanantai, 7 lokakuun

Oulaskankaan sairaalaan kaavailtujen muutosten aikataulu on nopea. Henkilöstön keskuudessa ne herättävät paljon kysymysmerkkejä oman työn tulevaisuudesta.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kaavailemat nopeat muutokset Oulaskankaan sairaalaan ahdistavat työntekijöitä.

Epäselvyyttä on muun muassa työntekijöiden työnkuvasta ja työpaikan sijainnista tulevaisuudessa.

Oulaskankaan sairaalan leikkausosaston sairaanhoitaja Asta Nuorala kokee, että osaston työntekijöitä yritetään siirtää Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Mikäli asia on näin, Nuoralan mukaan ajatus ei ole yksinkertainen.

Esimerkiksi Haapajärveltä, Oulun eteläiseltä alueelta on matkaa Ouluun 160 kilometriä, ja se vie autolla ajaen kaksi tuntia.

– Se on aivan liikaa, ei sellaista kukaan tule jaksamaan, Nuorala sanoo.

Työntekijöille on myös kerrottu, mitä tapahtuu, jos siirtoon ei suostuta.

– Ollaan kerrottu, että tulee tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanomisperuste. Haluaisinkin kysyä, onko Pohteella tähän varaa?

Oulaskankaan sairaalasta kaavaillaan ensi vuoden alusta lähtien alueen akuuttihoidon keskittymää sekä laajan palvelun sote-keskusta, mikäli Pohteen aluevaltuusto hyväksyy esitetyt suunnitelmat lokakuun lopussa.

Oulaskankaan sairaala ei ole ainoa vastaavassa tilanteessa. Esimerkiksi Jämsässä, Raahessa, Iisalmessa ja Varkaudessa ympärivuorokautinen päivystys loppuu ensi vuonna.

Moni asia vielä auki

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hoitotyön johtaja Ira Karvosen mukaan Pohteen tarkoituksena on, että henkilöstölle olisi tarjota töitä jatkossakin Oulaskankaan sairaalassa ja Pohteen alueella.

– Pohteella on osaajista pulaa muutenkin. Tuntuisi harmilliselta, jos työtä ei olisi kaikille tarjota, Karvonen sanoo.

Viime viikolla Oulaskankaan sairaalan henkilökunnalle pidetyssä infossa kerrottiin, että irtisanomisperusteiset neuvottelut pyritään järjestämään mahdollisimman pian.

Karvonen painottaa, että moni asia on kuitenkin vielä auki eikä yhteistoimintaneuvotteluita ole vielä aloitettu.

– Rauhoittelisin, että olisi malttia nyt keskittyä perustyön tekemiseen.

Jaa.
Exit mobile version