perjantai, 20 syyskuun

Münchenissä olutteltta-alueelle asennetaan kymmeniä valvontakameroita ja muita turvalaitteita. Kiristyvien toimien taustalla on elokuussa Solingenissa tapahtunut veitsi-isku.

Oktoberfest on tuonut syksyn ja festivaalin Böömiin nimensä mukaisesti 189 vuoden ajan.

Tänä vuonna turvallisuusjärjestelyt ovat aiempaa tiukemmat kiristyneen maailmantilanteen ja mahdollisten terrori-iskuyritysten varalta.

Teltta-alueelle odotetaan edellisvuosia pidempiä jonoja, sillä sisäänkäynneillä tulijat ohjataan metallinpaljastimien läpi. Laitteet ovat käytössä ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa.

Lokakuun kuudentena päivänä alkavaan kansanjuhlaan odotetaan noin kuutta miljoonaa vierasta.

Solingenin väkivallanteon ei haluta toistuvan

Tiukentuneiden turvatoimien taustalla on viranomaisten mukaan muun muassa elokuinen Solingenin veitsi-isku.

26-vuotias syyrialainen turvapaikanhakija puukotti kuolettavasti kolmea ja haavoitti kahdeksaa ihmistä. Äärijärjestö Isis kertoo olevansa vastuussa veitsi-iskusta ja epäillyn olevan järjestön jäsen.

Epäilty oli määrätty karkotettavaksi Bulgariaan kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Oktoberfestiä ei ole uhkailtu

Saksan viranomaisten mukaan Oktoberfestiin ei kohdistu erityistä uhkaa.

Varautuminen on silti korkealla tasolla. Juhla-alueen ympärille pystytetään tukevia aitoja. Turvallisuutta valvoo 600 poliisia ja 2000 vartijaa. Teräaseiden, lasipullojen ja reppujen tuominen teltoille on kielletty.

Saksa on tiukentanut turvatoimia myös yleisesti. Saksa aloitti tällä viikolla väliaikaiset rajatarkastukset. Tarkastukset ovat voimassa kuusi kuukautta.

Reuters

Jaa.
Exit mobile version