tiistai, 2 heinäkuun

Säkylän kunta oli hovioikeuden mukaan päättänyt jo ennen yt-menettelyä päästä eroon talous- ja hallintojohtajastaan. Kyse oli oikeuden mukaan ”erittäin vakavasta laiminlyömmistä”.

Säkylän kunta jättää todennäköisesti hakematta valituslupaa korkeimmalta oikeudelta entisen talous- ja hallintojohtajan Aino-Liisa Jalosen irtisanomista koskevassa riidassa.

Vaasan hovioikeus tuomitsi äskettäin Säkylän maksamaan Jaloselle 30 000 euron korvaukset yt-lain vastaisesta irtisanomisesta. Hovioikeus kuvasi kunnan menettelyä ”erittäin vakavaksi laiminlyönniksi”.

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kertoo Ylelle, että tämänhetkisen arvion perusteella valituslupaa ei haeta. Näin ollen tuomio jäisi pysyväksi.

Jos kunta kuitenkin päätyisi hakemaan valituslupaa, asiaa pitäisi käsitellä ensin kunnanhallituksessa.

Irtisanominen päätetty jo ennen yt-neuvotteluja

Aino-Liisa Jalonen oli toiminut satakuntalaisen Säkylän talous- ja hallintojohtajana vuodesta 2016. Hänet irtisanottiin vuonna 2021 taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin perustuen. Talous- ja hallintojohtajan tehtävät siirrettiin muille viranhaltijoille, mutta myöhemmin kuntaan palkattiin uusi hallintojohtaja.

Hovioikeus katsoi päätöksessään, että Säkylän kunta oli tehnyt ratkaisun Jalosen irtisanomisesta jo ennen yt-neuvottelujen alkamista. Tämä on lainvastaista. Jalosen ja kunnanjohtaja Mäenpään välit olivat oikeuden mukaan tulehtuneet ja riitaiset.

Jaloselle olisi täytynyt myös etsiä muita tehtäviä kunnasta. Kunta jätti tämän velvoitteensa täyttämättä.

Vaasan hovioikeuden ratkaisu poikkesi täysin Satakunnan käräjäoikeuden tuomiosta. Käräjäoikeuden mielestä kunta ei ollut päättänyt Jalosen irtisanomisesta etukäteen.

Jalonen toimii nykyään Janakkalassa vs. talousjohtajana. Hän on hakenut töitä myös Enontekiön kunnanjohtajana, mutta veti hakemuksensa pois ennen haastatteluvaihetta.

Klo 20.29 lisätty Enontekiö-hakuun tieto, että Jalonen veti hakemuksensa pois.

Jaa.
Exit mobile version