lauantai, 30 marraskuun

Uusissa ravitsemussuosituksissa kasvisten, hedelmien ja marjojen määrää on lisätty selvästi. Vastakkainasettelua lihan kanssa ei pidä silti tehdä, toivoo valmissalaattien valmistaja.

Pietarsaarelaisen Fresh Servantin toimitusjohtaja Sami Haapasalmi ottaa uudet ravitsemussuositukset hyvillä mielin vastaan.

Fresh Servant valmistaa Hetki-valmissalaatteja.

– Täytyy sanoa, ettei niistä ainakaan haittaa ole, ja trendi on muutenkin nouseva, Haapasalmi sanoo.

Uusissa ravitsemussuosituksissa on kasvisten, hedelmien ja marjojen määrää kasvatettu, ja aikaisempi puoli kiloa päivässä korvattu 500–800 gramman tavoitteella.

Vastaavasti leikkeleitä, makkaroita, nakkeja ja muuta prosessoitua lihaa tulisi syödä mahdollisimman vähän.

Haapasalmi haluaa kuitenkin välttää vastakkainasettelua lihan kanssa.

– Tehtävämme on tuoda kuluttajille hyvänmakuista ruokaa, joka helpottaa arkea. Samalla täyttyvät tavoitteet kasvisten lisäämisestä ruokavalioon.

Hän muistuttaa, että monipuoliseen ruokaan kuuluu myös liha ja proteiini. Valmissalaateissa se näkyy erityisesti broilerin merkityksenä.

Lisää: Uudet ruokasuositukset julkaistiin: katso, paljonko kasviksia ja lihaa ne käytännössä tarkoittavat

Salaatit ovat myydyimpien valmisruokien joukossa

Haapasalmen mukaan Freshin valmissalaattien myynti on kymmenessä vuodessa kuusinkertaistunut.

Nyt yrityksen valmissalaatteja myydään päivittäin noin 90 000 kappaletta, kun määrä kymmenen vuotta sitten oli noin 15 000.

Myös S-ryhmä kertoo valmissalaattien menekin kasvaneen.

S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Juhani Haaran mukaan salaattien myyntivolyymi on viidessä vuodessa kasvanut yli 30 prosenttia.

S-ryhmässä myydään noin 1,3 miljoonaa salaattiateriaa kuukaudessa, Haara sanoo.

– Suurin sesonki on kesällä, kun kuluttajat etsivät kevyitä ja raikkaita ruokia lounaaksi ja piknikille.

Vaikka valmissalaatteja myydään paljon, ovat perinteisten aterioiden kuten keittojen sekä laatikko- ja vuoka-aterioiden myyntimäärät vielä suurempia.

Valmissalaattien myynti on kasvanut myös HKFoodsilla viime vuosina. Kasvun uskotaan jatkuvan. HKFoods on valmistanut salaatteja vuodesta 2021 lähtien.

Vaikutus käyttäytymiseen jää nähtäväksi

Haapasalmi toteaa uusien suositusten sopivan hyvin yrityksen nykyiseen reseptiikkaan.

– Pyrimme rakentamaan reseptiikkaa niin, että löydämme uusia käyttäjäryhmiä tuotteillemme, Haapasalmi sanoo.

Yrityksen data osoittaa naisten syövän salaatteja miehiä enemmän.

HKFoodsin valmisteliiketoiminnan johtaja Terhi Hakkarainen muistuttaa, että suositukset eivät kiellä mitään.

– Eniten ne vaikuttavat julkisten ruokapalveluiden kuten päiväkotien, opiskelupaikkojen ja vanhusten hoitopaikkojen ruokailuun, koska niiden tulee täyttää ravitsemussuositukset.

– Suositusten vaikutus käyttäytymiseen jää nähtäväksi, Hakkarainen sanoo.

Jaa.
Exit mobile version