maanantai, 28 lokakuun

Kaverin yllytyksestä Tiktokiin ladattu video laukaisi tapahtumien ketjun, jonka seurauksena salibandypelaanja nousee marraskuussa jäähallin lavalle kosketinsoittajana.

Salibandypelaaja Eero Ranne tasapainottelee urheilun ja musiikillisten intohimojen välillä.

Kesällä Tiktokiin puolittain vitsinä ladattu pianonsoittovideo on poikinut 626 500 näyttökerran lisäksi keikkoja.

– Studiokeikoista en voi vielä puhua, mutta marraskuussa nousen jäähallin lavalle kosketinsoittajana, pian 19-vuotias Ranne kertoo.

Kyseessä ei ole aivan mikä tahansa konsertti. Ranne soittaa samalla lavalla Porirockin legendojen kanssa. Lauteille nousevat esimerkiksi Dingo, Yö ja Mamba.

Porilaisen Even bändin kanssa soittaminen on iso asia myös vanhemmille.

– Poika itse ei ehkä edes tajua, isä Toni Ranne nauraa.

Tiktokissa syntyy viraalihittejä

Eero Ranteen tunnetuksi tehnyt Tiktok on 12–17-vuotiaille suomalaisille se kanava, josta he useimmiten löytävät uutta musiikkia. Pohjoismaisten tekijänoikeusjärjestöjen tutkimuksen mukaan suomalaisista nuorista 23 prosenttia löytää sieltä uutta musiikkia.

Yhtä paljon artisteja ja biisejä löydetään ystävien kautta, joten Tiktokin välillinen vaikutus on todennäköisesti vielä suurempi. Perinteisten radiokanavien osuus on nuorilla ainoastaan kahdeksan prosenttia.

Eero Ranteen kanssa samanikäisen huippusuositun Mirellan ura nytkähti ainakin osittain käyntiin Tiktokiin tehtyjen cover-kappaleiden ansioista.

Rohkeasti artistien tykö

Lähipiirille Eero Ranteen musiikillinen lahjakkuus ei tullut yllätyksenä. Mies on pienestä saakka soittanut klassista pianoa Palmgren-konservatoriossa.

Nuorukaisen huoneessa on niin paljon soittovälineitä, että moni musiikinopettaja olisi innoissaan. Piano, kosketinsoittimia, akustinen kitara ja sähkökitara sekä luonnollisesti myös kattava kotistudio musiikin tuottamiseen.

Tiktokissa julkaistuun videoon Ranne tägäsi eli liitti artisti Mirellan tilin. Videolla Ranne soitti Mirellan Luotathan-kappaletta pianolla ja kyseli, eikö artisti tarvitsisi kosketinsoittajaa keikoilleen.

– Olen yllättynyt siitä, kuinka positiivista palaute on ollut. Jopa artisteilta, joiden kappaleista olen tehnyt videoita, Ranne kertoo.

Kannustavan palautteen ja ihailevien kommenttien lisäksi Ranteen julkaisemat videot ovat avanneet uusia mahdollisuuksia. Tulevaisuudensuunnitelmissa musiikki on noussut keskeisempään rooliin.

– Mahdollisesti se vaikuttaa uravalintaankin. Tämän myötä on tullut uudenlainen intohimo musiikkiin.

Toistaiseksi musiikki on kuitenkin vasta harrastus. Porilaisseura FBT Karhut Unitedin edustusjoukkueessa salibandya pelaava Ranne työskentelee koulunkäynninohjaajana.

Pelejä syyskuussa alkaneessa runkosarjassa on 26, ja tammikuussa, kesken pelikauden, nuorukainen suuntaa varusmiespalvelukseen.

Vaikka kiireinen aikataulu voi ajoittain tuntua raskaalta, näkee Ranne sen positiivisena ongelmana. Toisinaan toki tuntuu siltä, että vuorokaudessa eivät tunnit riitä.

– Tavallaan se pitää pään kasassa, kun on koko ajan tekemistä. Onhan se välillä raskastakin, mutta kyllä minä tykkään, Ranne toteaa.

Juttua korjattu 27. lokakuuta kello 23.35: Porilaisseuran nimi on FBT Karhut United, ja Ranne työskentelee koulunkäynninohjaajana.

Jaa.
Exit mobile version