tiistai, 29 lokakuun

Mies tapettiin yksityisasunnossa Salossa Varsinais-Suomessa tämän vuoden tammikuussa. Syyttäjä oli vaatinut murhatuomiota neljälle henkilölle.

Johanna Lehtola,

Eino Kossila

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut yhden ihmisen elinkautiseen vankeuteen Salossa tammikuussa tapahtuneesta murhasta.

Henkirikos tapahtui 11. tammikuuta Salon Kiikalassa sijaitsevassa yksityisasunnossa, jossa kuoli 41-vuotias mies.

Murhasta oli syytettynä neljä miestä, jotka tunkeutuivat uhrin taloon. Miehet ovat 18–40-vuotiaita. Syyttäjä oli katsonut, että tuomitut suunnittelivat murhaa kostoksi siitä, että uhrin epäiltiin anastaneen yhdeltä tuomituista rahaa ja huumeita.

Syyttäjän mukaan nelikko tunkeutui uhrin asuntoon mukanaan kaksi pistoolia ja muita astaloita. Syytetyt pahoinpitelivät uhria ja tämän jälkeen piikittivät tai vaativat uhria itse piikittämään yliannostusta vastaavan määrän huumausainetta. Uhri kuoli lopulta siihen, että tätä ammuttiin vatsaan.

Oikeus katsoi, että neljästä syytetystä yksi syyllistyi murhaan.

Murhasta tuomittu Toni Mikael Jaakola tuomittiin lisäksi kahdesta huumausainerikoksesta, kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Oikeus määräsi vuonna 1984 syntyneen Jaakolan korvaamaan oikeudenkäyntikuluja sekä henkisestä ja taloudellisesta kärsimyksestä uhrin sukulaisille kaikkiaan reilu 60 000 euroa.

Kolmelle muulle tuomiot törkeästä pahoinpitelystä

Kolme muuta miestä tuomittiin henkirikokseen liittyen törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä oli vaatinut tuomiota murhasta. Kolmelle syytetylle oikeus määräsi noin kolmen vuoden vankeusrangaistukset.

Kaikki syytetyt kiistivät syytteet murhasta tai avunannosta murhaan.

Murhasta tuomittu oli katsonut oikeudessa, että oli syyllistynyt törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään pahoinpitelyyn. Lisäksi hän kiisti ampuneensa uhria ja kertoi tämän kuolleen vahinkolaukaukseen, jonka ampui joku muu kuin hän.

Oikeus ei niellyt asiaa, vaan katsoi, että Toni Jaakola oli viimeisenä asunnolla uhrin seurassa. Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen murhaan, koska hän oli erityistä julmuutta osoittaen ampunut uhrinsa tilanteessa, jossa tämä oli ollut edeltävän väkivallan ja muun nöyryyttämisen vuoksi täysin puolustuskyvytön.

Oikeuden mukaan ampuminen tapahtui teloitustyyliin ja oli ilmeistä, että Jaakola oli ampunut kuolettavan laukauksen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version